Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fialový hnus v Olomouci. Slovenský brankár si v Česku spravil obrovskú hanbu, fanúšikovia si počkali na šéfa

Atmosféra v českom futbalovom klube Sigma Olomouc sa pohybuje na bode mrazu. Klubu sa nedarí a je v otvorenej vojne s vlastnými fanúšikmi. Situáciu zhoršila aj sobotňajšia prehra s Pardubicami, na ktorej má veľký podiel Slovák Matúš Macík.

31.03.2024 09:14
Matúš Macík Foto:
Matúš Macík prispel k porážke svojho tímu školáckou chybou.
debata (6)

Skúsený brankár v prvom polčase predviedol veľkú chybu, ktorá sa skončila gólom. Obranca Beneš si pomohol prihrávkou na svojho gólmana, Macík si však jednoduchú prihrávku zrazil do vlastnej brány.

Nenadarmo sa hovorí, že obranca by nikdy nemal prihrávať do priestoru vlastnej brány. Macík pritom v zápase patril k tomu lepšiemu v domácom tíme, vytiahol štyri skvelé zákroky a aj vďake nemu Sigma prehrala iba 0:2.

Fanúšikovia Sigmy, ktorí počas celý zápas vykrikovali urážky na adresu vedenia i hráčov, tak mali ďalší dôvod k piskotu.

Nešťastného Slováka sa po zápase zastal tréner Sigmy Jiří Saňák. „O jeho vystriedaní sme vôbec neuvažovali. Ani sekundu. A urobili sme dobre,“ povedal po zápase.

Aj keď Macíkov kiks po zápase rezonoval najviac, kapitán Radim Breite zobral ďalšiu stratu bodov na seba. „Vyčítam si svoje šance, do polčasu sme mohli aspoň vyrovnať.“

Na štadióne Sigmy počas celého zápasu zneli pokriky ako „Svine z vedenia, vzdajte sa vedenia“ či My sme Sigma, vy nie ste nič".

Tréner Saňák to celé zhrnul ako „hnus, hnus fialový“ a priznal, že nevraživá atmosféra mala vplyv aj na tím.

"Na koho to nedolieha, to musí byť borec. Situácia je nepríjemná, absolútne mimo niečoho, čo sa u nás v poslednej dobe deje.

Môžeme hrať akokoľvek, ale aj tak tam chýba podpora. Nepridáva vám to, vstúpi vám to do hlavy. Trápi ma to. Dúfam, že sa to rýchlo vyrieši."

Aj počas pozápasovej tlačovky bolo počuť pokriky fanúšikov, ktorí sa zhromaždili pred hlavným vchodom na štadión, aby si počkali na športového riaditeľa Ladislava Minářa.

Nespokojnosť priaznivcov Sigmy s hrou i vedením klubu v marci naberá na obrátkach. V centre mesta umiestnili transparenty vyzývajúce manažment k rezignácii, vedeniu zaslali otvorený list, k tomu neustále pokriky o sviniach z vedenia počas zápasov.

Nedávno oblepili olomoucký štadión desiatkami plagátov s podobizňou Minářa a odkazom: „Už toho bolo naozaj dosť. Prasatá z vedenia, vzdajte sa velenia.“

Bývalé hviezdy, ktoré stále behajú po trávnikoch Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Niektorých si možno pamätáme ako mladíkov,...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #chyba #Pardubice #brankár #Fortuna liga #Sigma Olomouc #Matúš Macík