Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový majiteľ chce zmenu. Zoznam možných trénerov Manchestru United, v hre je 9 mien

Manchester United zostavil zoznam deviatich potenciálnych nástupcov trénera Erika Ten Haga, ktorý by mal v lete opustiť štadión Old Trafford, vrátane troch manažérov z anglickej Premier League.

23.03.2024 18:15
Gareth Southgate Foto:
Anglický reprezentačný tréner Gareth Southgate má byť pre Manchester United voľbou číslo jeden.
debata

Podľa ESPN malo vedenie Manchestru United v čele s novým spolumajiteľom Sirom Jimom Ratcliffom vytvoriť deväťčlenný zoznam potenciálnych nástupcov Erika ten Haga.

Aj keď šance Holanďana na zotrvanie vo funkcii sa zvýšili postupom tímu do semifinále Anglického pohára po víťazstve 4:3 po predĺžení nad FC Liverpool, ESPN že Ratcliff túži po zmene.

A voľbou číslo jeden nie je nikto iný, ako reprezentačný tréner Anglicka Gareth Southgate. A to napriek tomu, že kouč národného tímu začiatkom týždňa verejne odmietol spájanie s United.

Roberto Baggio Čítajte viac Poznačila ho zbabraná penalta na MS 1994. Býval modlou, dnes má zničené zdravie a žije na vidieku

Southgate, ktorému v decembri vyprší zmluva s Futbalovou asociáciou (FA), povedal: „Myslím si, že z môjho pohľadu existujú dve veci. Jedna je, že som manažér Anglicka, v podstate mám jednu prácu – pokúsiť sa uspieť na majstrovstvách Európy.“

Tou druhou bolo, že Manchester United má naďalej svojho trénera. „Je to vždy neúctivé, keď je na svojom mieste manažér. Som tiež prezidentom LMA (Asociácia ligových manažérov), takže na takéto veci nemám čas,“ vysvetlil Southgate.

Okrem neho sú na listine potenciálnych trénerov Manchestru United aj bývalý šéf Chelsea Graham Potter, Roberto de Zerbi z Brightonu či Thomas Frank z Brentfordu.

Mesut Ozil Čítajte viac Extrémna premena: Je to naozaj Mesut Özil? Z útleho chlapíka je dnes hora svalov

Ďalším, o ktorom sa údajne uvažuje, je Thomas Tuchel, ktorý by mal na konci sezóny odísť z Bayernu Mníchov, rovnako ako šéf lavičky nemeckej reprezentácie Julian Nagelsmann.

Po boku šéfa Sportingu CP Rubena Amorima sú na zozname aj bývalí manažéri Realu Madrid Julen Lopetegui a Zinedine Zidane.

ESPN tiež tvrdila, že ak by od príchodu výkonného riaditeľa Omara Berrardu pokračovali červení dibali v agresívnej náborovej politike, v hre by mohol byť aj šéf Tottenhamu Hotspur Ange Postecoglou.

Skvost východu. Dokončená Košická futbalová aréna Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Košická futbalová aréna má po dokončení...
debata chyba
Viac na túto tému: #Zinedine Zidane #Jim Ratcliffe #Gareth Southgate #Erik ten Hag