Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Calzona by potreboval kúzelníka. Slováci mu verili prví, s dcérou nehovorí ani raz za deň

Víťazná séria futbalistov Interu Miláno v talianskej najvyššej súťaži sa skončila na čísle desať.

18.03.2024 12:40
Francesco Calzona Foto:
Francesco Calzona.
debata (1)

Ukončili ju úradujúci majstri z Neapola s trénerom slovenskej reprezentácie Francescom Calzonom na lavičke, ktorí v nedeľňajšom zápase 29. kola uhrali remízu 1:1.

Výsledok by však nemal zastaviť Inter v spanilej jazde za scudettom, Calzona žiada na riešenie problémov Neapolu čas.

„Modro-čierni“ museli uplynulý týždeň prehltnúť trpkú pilulku, keď vypadli v osemfinále Ligy majstrov po predĺžení s Atleticom Madrid.

Skvost východu. Dokončená Košická futbalová aréna Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Košická futbalová aréna má po dokončení...

Proti Neapolu sa dostali do vedenia v závere prvého polčasu, keď skóroval Matteo Darmian, v 81. minúte však vyrovnal Juan Jesus. V drese Neapolu odohral celé stretnutie slovenský reprezentant Stanislav Lobotka.

„Sme sklamaní z toho, ako sa zápas vyvinul. V prvom polčase a v úvode druhého sme hrali veľmi dobre. Potom sme inkasovali, čo nás stálo víťazstvo. Náš brankár Yann Sommer nemal v podstate celý duel čo robiť,“ povzdychol si podľa AFP Simone Inzaghi.

Kouč Interu však napriek nezdaru svojich zverencov kritizovať nemieni. Milánčanom stačí vo zvyšných deviatich kolách Serie A získať 14 bodov a budú sa tešiť z 20. talianskeho titulu v histórii.

Dominik Livakovič Čítajte viac Šialenstvo v Turecku. Chorvátsku hviezdu najprv trafili do hlavy, potom ju knokautoval chuligán

"Chlapcom som gratuloval, lebo hrali skvele. Proti Atleticu hrali 120 minút a dnes to na trávniku nebolo vôbec vidieť. Nastúpili sme proti obhajcovi titulu a veľa mu nedovolili.

Chceli sme 11. výhru v sérii, nepodarilo sa. Poučíme sa z toho, rovnako ako z vypadnutia v Lige majstrov," sľúbil Inzaghi, ktorého tím má na čele ligy bezpečný náskok 14 bodov pred AC Miláno.

Neapol pod vedením Calzonu ešte neprehral. Druhýkrát v sérii však remizoval a po nedeli mu patrila 7. priečka s mankom deväť bodov na štvrtú Bolognu, ktorá drží poslednú pozíciu zaisťujúcu účasť v Lige majstrov.

"Na vyriešenie všetkých problémov tohto tímu by ste potrebovali kúzelníka. Museli sme si určiť priority a snažili sa riešiť najmä obranu. Na útočnú činnosť sme sa až tak nesústredili, preto mi aj ten jeden gól robí radosť.

Vladimír Weiss st. Čítajte viac Prečo mi dávate takúto otázku? Nehovorím nič! Keby Weissa novinári počúvali... Ligu si uhráme, vraví kouč Slovana

Všetko je to vecou času. Hrali sme šesťkrát v priebehu 24 dní, to je veľa. Nie je to výhovorka, iba objektívna realita," skonštatoval po stretnutí tréner Neapolu.

Calzona má v meste pod Vezuvom zmluvu do konca sezóny a ani v Taliansku sa mu nevyhýbajú otázky novinárov, aká bude jeho budúcnosť, aj vzhľadom na povinnosti v tíme Slovenska.

„Je veľa vecí, nad ktorými teraz nemám čas premýšľať. Mám šesťročnú dcéru, s ktorou niekedy nehovorím ani raz za deň. Na Slovensku mám kontrakt do roku 2025. Oni mi verili ako prví a to mi dalo veľa. Rešpektujú ma a ja ich,“ odpovedal Calzona v rozhovore pre DAZN.

Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Neapol #Inter Miláno #Stanislav Lobotka #Francesco Calzona