Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prečo mi dávate takúto otázku? Nehovorím nič! Keby Weissa novinári počúvali... Ligu si uhráme, vraví kouč Slovana

Po prvý raz v lige nestrelili gól. Premiérovo v sezóne prehrali. Navyše, v ostro sledovanom derby. A po senzačnom zaváhaní v domácom pohári.

18.03.2024 05:39
Vladimír Weiss st. Foto: ,
Vladimír Weiss st. nemal po derby veľa dôvodov na úsmev.
debata (12)

Futbalisti bratislavského Slovana majú za sebou týždeň, na ktorý by najradšej zabudli.

Slovenský šampión najprv v stredu vypadol v pohárovom štvrťfinále s Podbrezovou, v nedeľu neuspel na Tehelnom poli pred desaťtisícovou návštevou ani v súboji s Trnavou.

Skvost východu. Dokončená Košická futbalová aréna Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Košická futbalová aréna má po dokončení...

"Sme nešťastní, že sme prehrali zápas, v ktorom sme neboli slabší. Prakticky sme si dali dva góly sami. Áno, máme minikrízu, prehrali sme dva zápasy, čo sa nám nestáva.

Dva, tri dni si však hráči oddýchnu a pripravíme sa na ďalší duel," komentoval dianie na trávniku na pozápasovej tlačovej besede domáci tréner Vladimír Weiss st.

Ten mal k dispozícii poriadne oklieštené mužstvo, v ktorom chýbalo viacero opôr. Vrátane z pohára potrestaného luxemburského útočníka Gersona Rodriguésa, ale aj dvojice gruzínskych legionárov Džabu Kankavu a Gurama Kašiu.

„O ich uvoľnenie ma požiadal tamojší zväz, pre ktorý som dlho pracoval. Čaká ich možno zápas kariéry. Rovnako, ako Rodriguesa, ktorý by pre červenú kartu z pohára aj tak hrať nemohol, hoci chcel,“ vysvetľoval absencie Weiss.

Slovan, Trnava Čítajte viac Trnava dobyla Bratislavu! Slovan na Tehelnom poli nestrelil ani gól. Gašparík: Vôbec sme sa nepripravovali

Na Gruzínsko a Luxembursko totiž čaká vzájomný duel v baráži majstrovstiev Európy. Na záverečnom turnaji sa ani jedna krajina dosiaľ nikdy nepredstavila.

„Chcel som im vyjsť v ústrety, aj keď sme na to napokon doplatili. Nerobím však z toho tragédiu,“ dodal šéf lavičky Slovana.

Obhajca titulu má napriek prehre s Trnavou na čele tabuľky komfortný 15-bodový náskok. V hre ich je pritom do konca ročníka už len 24.

„Keď budeme kompletní, ligu si uhráme, sme natoľko kvalitní a skúsení,“ pozrel sa na situáciu realisticky Weiss, ktorý v šatni na hráčov nezvyšoval hlas.

Francúzsko SR Futbal EKL A Skupina 3. kolo Lille Slovan Čítajte viac Šok, Čavrič neprišiel na zraz. SFZ: Je to jeho rozhodnutie, musíme to rešpektovať. Reaguje aj hráč

Viac, ako ich výkon, ho rozladila otázka jedného z novinárov. Ten sa opýtal, čo hovorí na vlastný gól Kevina Wimmera, ktorý označil za „ukážkový“.

„Prečo mi dávate takú otázku? Bolo to v plnom šprinte, to sa vo futbale stáva. Takže nehovorím na to nič,“ zareagoval niekdajší reprezentačný tréner.

Weissa o niekoľko minút rozrušil aj ďalší zo žurnalistov, ktorý sa dotazoval na to, či jeho zverencom nechýba motivácia – napriek tomu, že na to isté sa pred ním spýtal jeho kolega.

„Keby ste ma počúvali…“ začal svoju odpoveď Weiss a zopakoval to, čo predtým.

Na jeho družinu čaká po reprezentačnej prestávke domáci súboj s Podbrezovou, následne pocestuje Slovan do Žiliny, kde môže definitívne spečatiť zisk šiesteho titulu v rade.

A teda dlhodobú nadvládu v slovenskom futbale. Pod Weissovým vedením.

Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Michal Gašparík #Vladimír Weiss st.