Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neapol je jeho domovom, no Calzonovi povedal nie. Hamšík uprednostnil život na Slovensku

Marek Hamšík nebude v realizačnom tíme nového trénera futbalistov SSC Neapol Francesca Calzonu.

20.02.2024 10:37
SR Senec šport futbal reprezentácia kval. ME... Foto:
Francesco Calzona a Marek Hamšík pred septembrovými zápasmi kvalifikácie ME.
debata

Bývalý dlhoročný kapitán slovenskej reprezentácie a „Partenopei“ potvrdil pre denník Corriere dello Sport, že nezamieri na lavičku talianskeho klubu. V tejto fáze života sa chce venovať viac rodine a svojej akadémii.

Hamšík bude v stredu v Neapole na úvodnom osemfinálovom stretnutí Ligy majstrov s FC Barcelona, ale zápas si pozrie z hľadiska iba ako divák.

S Calzonom bude spolupracovať naďalej iba v slovenskej reprezentácii, kde má úlohu tímového manažéra.

Francesco Calzona Čítajte viac Calzona je nový tréner SSC Neapol, Hamšíka neberie. Futbalový zväz zverejnil detaily súhlasu

Od talianskeho kouča dostal pozvanie, aby ho nasledoval do Neapola, no niekdajší stredopoliar SSC sa mu poďakoval a ponuku odmietol.

"V tejto fáze kariéry a života uprednostňuje pobyt vo svojej vlasti, so svojou rodinou, pri svojich mladých futbalistoch, ktorých trénuje a rozvíja v akadémii, ktorej venuje veľa času.

Neapol zostáva jeho domovom a jedného dňa by sa mohol stať nielen srdcovou záležitosťou, ale aj jeho pracoviskom. Momentálne sa však rozhodol takto a poďakoval sa Calzonovi za dôveru," píše Corriere dello Sport.

Hamšík obliekal dres Neapola v rokoch 2007–2019, za SSC odohral 520 zápasov a strelil 121 gólov vo všetkých súťažiach. Od roku 2014 si plnil v tíme rolu kapitána.

Ladislav Borbély Čítajte viac Futbalová bigamia, reaguje Borbély na správy, že Calzona povedie aj Neapol. Reprezentácia vraj bude len doplnková aktivita

Calzona sa stal hlavným trénerom Neapola, keď na poste nahradil Waltera Mazzarriho. Úradujúceho talianskeho šampióna povedie už v stredajšom úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov proti FC Barcelona.

S Neapolom sa dohodol na kontrakte na štyri mesiace do konca prebiehajúcej sezóny. Už v utorok povedie svoj prvý tréning, ktorý posunuli na 14.00 h.

V predvečer duelu s Barcelonou sa predstaví spolu s kapitánom tímu Giovannim Di Lorenzom na tlačovej konferencii o 19.30 h.

Slovenský futbalový zväz, s ktorým sa minulý týždeň dohodol na zmluve minimálne do roku 2025, mu za vopred stanovených podmienok povolil pôsobenie v SSC do konca prebiehajúcej klubovej sezóny.

Zaujímavosti o Kylianovi Mbappém Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Zdá sa, že je hotovo. Jeden z najočakávanejších...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #reprezentácia #Neapol #Marek Hamšík #Francesco Calzona