Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo krúti hlavou nad oceneniami pre Messiho. Ich prestíž sa vytráca, poukazuje na čísla

Lionel Messi si počas posledných mesiacov opäť rozšíril svoju gigantickú zbierku individuálnych ocenení. Podľa jeho futbalového arcirivala Cristiana Ronalda to však nie je úplne zaslúžene.

22.01.2024 16:54
750613803 Foto:
Messi s Ronaldom sú považovaní za najlepších futbalistov novodobej histórie.
debata (3)

Argentínsky futbalista najprv na konci októbra triumfoval v prestížnej ankete Zlatá lopta, nedávno sa stal aj najlepším hráčom roka podľa FIFA.

V oboch prípadoch zdolal hviezdy mladej generácie Erlinga Haalanda a Kyliana Mbappého. Hlavne v prípade triumfu v ankete FIFA sa objavila kritika, že obaja konkurenti mali lepšiu sezónu a Messi vyhral iba za zásluhy.

"Messi nedávno získal aj titul Zlatá lopta za rok 2023, keď doviedol Argentínu s kapitánskou páskou na ruke k titulu majstrov sveta.

Lionel Messi Čítajte viac Milodar pre Messiho je úsmevný, ale nie férový. O jeho víťazstve rozhodol aj Škriniar

Kľúčom k ankete FIFA Best však bolo obdobie od 19. decembra 2022 do 20. augusta 2023, teda po finále MS," napísal britský The Mirror.

Argentínčan mimo majstrovstiev sveta, ktoré s Argentínou vyhral, nemal výnimočnú sezónu, jeho angažmán v bohatom PSG nedopadlo podľa očakávania, keď sa mu nepodarilo doviesť francúzskeho giganta k vysnívanému triumfu v Lige majstrov.

Do diskusie sa zapojila aj portugalská hviezda. Cristiano Ronaldo sa v ankete Zlatá lopta umiestnil až na 20. mieste, vo FIFA Best nebol ani medzi nominovanými.

A to napriek tomu, že v drese saudského Al-Nassru dal v minulom roku 54 gólov, čo z neho robí najlepšieho strelca sveta v roku 2023. Nedávno sa nechal počuť, že slávne ankety strácajú svoju prestíž.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Ronaldo prišiel o jednu z piatich Zlatých lôpt. Predal ju na aukcii. Koľko za ňu dostal?

„Nedá sa povedať, že by si to Messi nezaslúžil, alebo Haaland, či dokonca Mbappé…ale sú tu nejaké čísla a čísla neklamú. Musíte brať do úvahy celú sezónu,“ povedal Ronaldo pre Record.

"Čísla sú fakty. Ak sa vrátite späť a pozriete sa, čo sa stalo v Manchestri United a v národnom tíme, ľudia ma považovali za odpísaného.

Pravdou však je, že som sa sústredil na seba a v Al-Nassre som mal skvelé obdobie, preto som strelil 54 gólov," rozvinul svoju úvahu päťnásobný držiteľ Zlatej lopty.

Ronaldovi sa v Saudskej Arábii darí. "Pokiaľ budú moja hlava a telo v poriadku a futbal ma bude baviť, budem hrať aj naďalej.

mes Čítajte viac Dlho sa nevedelo, kto kúpil vzácne Ferrari za 32 miliónov. Messi a Ronaldo oň zviedli desaťminútový boj

Momentálne sa cítim dobre, na ihrisku ma to napĺňa a som šťastný, a to ako v reprezentácii, tak aj v klube," tvrdí.

38-ročný Portugalčan si myslí, že liga v Saudskej Arábii kvalitou predbehla francúzsku Ligue 1. "Možno dva, tri tímy vo Francúzsku sú na vyššom leveli.

Súťaž v Arábii je konkurencieschop­nejšia. Už teraz sme lepší a stále sa zlepšujeme," prekvapil nedávno hviezdny útočník, ktorý v exotickej súťaži pôsobí od januára 2023.

Messi vs. Haaland: Boj o Zlatú loptu 2023 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
xxx
3 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Cristiano Ronaldo #Lionel Messi #anketa FIFA #Hráč roka FIFA