Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho je Special One, aj keď skončí predčasne. Na svojich vyhadzovoch už zarobil desiatky miliónov eur

Aj keď jeho trénerské metódy mnohí považujú za pragmatické či na hrane etiky a dobrého vkusu, portugalský tréner José Mourinho vo futbale už nemusí nikomu nič dokazovať.

17.01.2024 22:01
832968390 Foto:
Jose Mourinho pred decembrovým duelom s Neapolom.
debata

Preslávil sa nečakaným ziskom trofeje pre víťaza Ligy majstrov, v ktorej počas sezóny 2003/2004 predviedol spanilú jazdu s FC Porto.

Medzi trénerskou špičkou sa udomácnil počas pôsobenia v Chelsea, s ktorou ovládol špičkovú Premier League. Nasledovala úspešná éra v Interi Miláno a Reale Madrid.

Potom nasledovali menej vydarené angažmány. V Manchestri United nedokázal nadviazať na éru legendárneho Sira Alexa Fergusona, v Tottenhame Hotspur zase nemal finančné prostriedky k nákupu hráčov, na ktoré bol zvyknutý z bohatších klubov.

Jose Mourinho Čítajte viac Mourinho dostal kopačky. Slávneho trénera odrovnala prehra aj pozícia v tabuľke

Predčasne skončil aj v AS Rím. Mourinho pôsobil v tíme od roku 2021, predvlani s ním vyhral Európsku konferenčnú ligu a vlani ho priviedol do finále Európskej ligy.

Zaujímavé je, že „Special One“, za ktorého sa Mourinho považuje, dokázal aj z vyhadzovu vyťažiť maximum, v tomto prípade obrovské sumy peňazí. Počas jeho kariéry sa tak stalo šesťkrát.

Keď predčasne opustil počas prvej zastávky na ostrovoch lavičku Chelsea, dostal 18 miliónov libier. Po počiatočných úspechoch nevydržal ani na horúcej lavičke Realu, no k výpovedi mu pribalili aj 17 miliónov libier.

296077397 Čítajte viac Šéf? Toto musím zdvihnúť, prerušil tréner tlačovku po zápase superpohára. Volal Mourinho

Podobný príbeh sa zopakoval ešte štyrikrát. Pri konci svojho druhého angažmánu v Chelsea dostal 12,5 milióna, po nepresvedčivom začiatku tretej sezóny v Manchestri to bolo 17 miliónov.

Na lavičke spurs strávil iba 17 mesiacov, no odstupné za predčasný koniec činilo 18 miliónov. A konečne z Ríma, s ktorým mal zmluvu do júna tohto roka, mu dorazia na účet 3 milióny.

Ak sa to spočíta, Mourinho iba na predčasnom konci vo svojej práci zarobil počas kariéry viac ako 85 miliónov libier. Možno nepreháňa, ak sám seba označuje ako The Special One (výnimočný).

Brazílski futbaloví šampióni vtedy a teraz Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Prečo Ronaldo trpí nadváhou? Prečo sa...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #tréner #odstupné #AS Rím #José Mourinho #vyhadzov