Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Hancko ako náhrada Škriniara? Záujem majú iba veľkokluby. Lobotka pravidelne debatuje s vedením Neapola

Komunikujete s vedením Neapola o možnom prestupe Lobotku už v januári?

Sme vo veľmi úzkom kontakte, sú tam aj kamarátske väzby.

Ak sa výkony Neapola nezlepšia, bude náročné ho pod Vezuvom udržať, nie?

Majiteľ Neapola Aurelio de Laurentiis je schopný udržať, koho chce. A taktiež predať, koho si zmyslí. (úsmev)

De Laurentiis je milovaná i nenávidená postava. Je práca s ním náročná?

Samozrejme. (úsmev)

Čo to znamená?

Majiteľ Neapola vlani dosiahol niečo, po čom juh Talianska túžil tridsať rokov. Najmä preto, že klubu dáva všetko. Vyžaduje to aj od ostatných.

Naďalej platí záujem klubov o Lobotku?

Sondovať jeho výkony nikto nemusí. Je to otázka ceny. Ak sa niekto priblíži reálnej hodnote, bude aj jeho prestup do niektorého z veľkoklubov reálnejší.

V tomto momente však neriešime prípadný januárový prestup Stana do iného klubu. A neviem si v momentálnom rozpoložení klubu ani len predstaviť, že by Neapol oznámil fanúšikom jeho predaj.

ondrubec Čítajte viac Ondruš stratil kamaráta. Beckenbauer mal Zlatú loptu, chcel aj zlato

Jedným z najžiadanejších artiklov v slovenskej lige je Dávid Ďuriš. Odíde zo Žiliny už v januári?

Jeho situáciu riešime veľmi intenzívne. Celá naša agentúra aj v spolupráci s vedením MŠK a majiteľom sa snažíme vyjsť Dávidovi v ústrety a nájsť mu kvalitnejšiu súťaž s dôrazom na to, aby hrával a presadil sa.

Dúfame, že sa dostane aj do konečnej nominácie Slovenska na majstrovstvá Európy. Celý tento prípad vyhodnocujeme veľmi citlivo.

V čom sú jeho úskalia?

Starostlivo zvažujeme, či v novom klube bude pravidelne hrávať. Keď sa bavíme o zimnom prestupovom období, musíme byť opatrní a vyberať s rozumom. Isté je, že sa zo Žiliny nateraz nemá kam ponáhľať.

Pod Dubňom hrávať bude, ale pokúšame sa nájsť kvalitnejšiu súťaž, kde by platilo to isté. Konkurenčnejšie prostredie mu pomôže stať sa lepším hráčom.

Férenc Puškáš Čítajte viac Kto je ten tlstý starec? Keď Ferenc zničil drzých tínedžerov, museli mu hovoriť pán Puskás

Sú takéto prípady pre agenta najkomplikova­nejšie?

Musíme byť opatrní. Nevidel by som majstrovstvá Európy ako niečo úplne zásadné. Hráči si účasťou na nich plnia sny, ale je to jeden turnaj za kariéru, ktorá trvá 15–20 rokov.

Musíme sa na to pozerať zo širšieho uhla pohľadu. Dávid svojimi výkonmi aj štatistikami potvrdil status hráča, ktorý si v slovenskej lige vykopal právo odísť do lepšej súťaže. Hľadáme alternatívu, aby sa to podarilo.

Neurobíme prestup len preto, aby chlapec zarobil päťkrát viac ako teraz. Kľúčová je športová stránka. V tomto sme za jedno aj s majiteľom Žiliny, s ktorým sa v tomto ohľade skvele spolupracuje. Veríme, že s ním aj s Ďurišom nájdeme správne riešenie.

Ako celú situáciu zvláda samotný hráč?

Dávid má skvele nastavenú hlavu, je to bystrý chlapec. Uvedomuje si, že pracuje s ľuďmi, ktorí majú skúsenosti a nechcú mu zle. Berie to v pohode a pokoji.

Sú vo vašom portfóliu aj ďalší hráči, ktorých budúcnosť intenzívne riešite?

Čo sa týka slovenských, to ste asi trafili najzaujímavejšiu trojicu. Máme však aj viacerých zahraničných hráčov.

Momentálne pracujeme na obrovskom prestupe do americkej Major League Soccer, taktiež realizujeme jeden na Blízky východ. Monitorujeme aj situáciu Jakuba Kiwiora, ktorý v Arsenale nie je toľko využívaný. Momentálne som teda v jednom kolotoči.

Známe výroky legendárneho Franza Beckenbauera Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
8. januára 2024 zomrel jeden z najslávnejších...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Lobotka #Paríž Saint-Germain #Milan Škriniar #Dávid Hancko #Branislav Jašurek