Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trápne výkony, najhorší prestup United v histórii. Brazílčan je na Old Trafforde stratený

Keď za niekoho futbalový klub zaplatí 95 miliónov eur očakáva sa, že na trávniku predvedie veľké veci. Investícia Manchestru United do ofenzívneho stredopoliara Antonyho v tejto výške, sa však červeným diablom vôbec nevypláca.

03.01.2024 19:01
Antony Foto:
Manchester United zaplatil za Antonyho 95 miliónov eur. Zatiaľ to vyzerá tak, že to boli zbytočne vyhodené peniaze.
debata

23-ročný Brazílčan si po vyše ročnom pôsobení v Manchestri United vyslúžil od niektorých fanúšikov a expertov titul najhoršej posily klubu v histórii.

„Ďalší beznádejný a trápny výkon, ktorým si upevnil reputáciu jedného z najhorších nákupov v histórii klubu. Možno toho vôbec najhoršieho. Než bol na začiatku druhého polčasu vystriedaný, neurobil vôbec nič,“ napísal o jeho poslednom výkone pri prehre na pôde Nottinghamu Forest (1:2) The Sun. A v desaťstupňovom známkovaní hráčov dostal nulu.

Rafiu Durosinmi Čítajte viac Mali zarobiť deväť miliónov eur, odišli s dlhým nosom. Lukratívny biznis Plzne stroskotal

A nebol to novoročný žart. Keď ako druhá najdrahšia posila v histórii nastúpi v sezóne na 21 zápasov bez jediného streleného gólu či asistencie, niet sa čomu čudovať, že s ním strácajú trpezlivosť aj novinári. A nielen oni.

„Mužstvu nič neprináša, len frustruje svojich spoluhráčov. Príde mi, ako keby vôbec nerozumel hre,“ krútil hlavou nad výkonmi Brazílčana Peter Schmeichel, bývalý dlhoročný brankár a legenda United. „Od krídla očakávam, že bude aspoň centrovať od autovej čiary, ale ani to neurobí.“

K tvrdej kritike sa pridal aj niekdajší fenomenálny kanonier Blackburnu a Newcastlu Alan Shearer. „Totálne by ma vytáčalo s ním hrať. Viete, že v 99-percentách si zasekne loptu do stredu ihriska. Obrancovia to od neho čakajú, takže sa na to zakaždým pripravia.“

Jedným z veľkých problémov Antonyho hry je totiž skutočnosť, že ide o ortodoxného ľaváka, ktorý s pravou nohou neurobí s loptou skoro nič. A keďže nastupuje na krídle, jeho kolegovia v útoku sa centrovanej lopty od autovej čiary len sotva dočkajú.

Napriek všetkému si Antony, pre mnoho fanúšikov aj expertov nepochopiteľne, naďalej užíva veľkej dôvery od trénera Erika ten Haga. Práve on si ho totiž pred poldruha rokom priviedol z Ajaxu Amsterdam ako vysnívanú posilu. Za dva roky v holandskej metropole zaznamenal Antony 17 gólov a 12 asistencií. No anglická Premier League rozhodne nie je holandské Eredivisie.

Gianluigi Buffon Čítajte viac Pravidlo platí od roku 1875. Buffon otvoril Pandorinu skrinku a chce revolučný krok pre futbal

V priebehu prvej sezóny na ostrovoch dal osem gólov a pridal tri asistencie, čo síce nezodpovedalo prestupovej sume. Ale predsa len, išlo o prvú sezónu počas ktorej sa mal aklimatizovať. A naplno mal predviesť svoje schopnosti v sezóne druhej.

K tomu má však Antony veľmi ďaleko. Skôr, ako na trávniku, na seba Brazílčan upozornil v septembri, keď bol na päť zápasov vyradený z kádra kvôli podozreniam z napadnutia niekoľkých žien. No ani skutočnosť, že sa mohol vrátiť k mužstvu, mu nijako nepomáha.

Štadióny pre EURO vo Veľkej Británii a Írsku Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si v galérii desať štadiónov...
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Old Trafford #Antony