Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zarážajúca úprimnosť Lobotkovho šéfa: Všetka vina je na mne, kajal sa majiteľ Neapola a pustil sa do rozhodcov

Kontroverzný majiteľ SSC Neapol, ktorého dres oblieka slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, prevzal plnú zodpovednosť za zlé výsledky klubu v sezóne.

30.12.2023 09:01
Aurelio De Laurentiis Foto:
Čo na srdci, to na jazyku. Aj tým je známy majiteľ SSC Neapol Aurelio De Laurentiis.
debata

Neapol remizoval v poslednom zápase kalendárneho roka doma s Monzou 0:0 a to znamená, že v tabuľke mu patrí 7. miesto so stratou piatich bodov na štvrtú Fiorentinu.

Treba povedať, že fanúšikovia obhajcu talianskeho titulu očakávali viac od tímu, ktorý v predchádzajúcej sezóny dominoval v Serii A v vyhral prvé Scudetto po 33 rokoch.

Na tlačovej konferencii po zápase s Monzou sa nečakane objavil aj majiteľ SSC Aurelio De Laurentiis a prevzal všetku zodpovednosť za zlé výsledky klubu v novej sezóne. „Dúfam, že rok 2024 prinesie zdravie a umožní vám splniť si sny,“ cituje prvé slová majiteľa Gazzetta dello Sport.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Lobotka je fit, ale čo sa deje s obhajcom titulu? Neapol stratil ďalšie body

Následne mnohých prekvapil zarážajúcou úprimnosťou. „Chcel som vás vidieť a povedať, že za všetko, čo sa dodnes stalo, som zodpovedný. Takže všetka vina je na mne. Musím sa ospravedlniť všetkým Neapolčanom a fanúšikom za naše postavenie v tabuľke,“ uviedol De Laurentiis.

Priaznivcom sľúbil, že už počas januára sa bude snažiť uskutočniť kroky k náprave. „Sezóna je však dlhá a by sa poobzeráme po hráčskom trhu, aby sme vynahradili to, čo sa stalo.“ Svojim nečakaným vystúpením, akoby chcel ochrániť trénera a hráčov pred oprávnenou kritikou.

„Chápem, že máte stránky, ktoré musíte zaplniť, rozhlasové stanice a televízie s odborníkmi, kde každý povie svoj názor. Fanúšikovia musia byť chránení a poznať pravdu a vedia ju len tí, ktorí sú vo vnútri. Toto som chcel povedať,“ vysvetlil majiteľ SSC Neapol.

Fenerbahce fanúšikovia Čítajte viac Boj o Superpohár sa skončil fiaskom. Spor o Atatürka spôsobil v Saudskej Arábii škandál

V druhej časti tlačovky sa pustil do prezidenta Talianskej futbalovej federácie Gabriele Gravinu a šéfa komisie rozhodcov Gianlucu Rocchiho.

„Prosím Gravinu a Rocchiho, aby sa pokúsili dať talianskemu futbalu zmysel pre spravodlivosť,“ povedal De Laurentiis s tým, že upozornil na časté kúskovanie hry a diskutabilné udeľovanie žltých a červených kariet.

„Nehovorím, že naši hráči by nemali dostávať žlté alebo červené karty, keď si ich zaslúžia. Nechcem hovoriť o rozhodnutiach proti Neapolu v tejto sezóne. Postihnuté boli aj iné tímy.“ V piatkovom súboji mala Monza možnosť pokutového kopu, ktorý Matteo Pessina nepremenil.

Henrich Ravas Čítajte viac Postaví sa proti Messimu? Reprezentačný brankár Slovenska mieri do zámorskej MLS

Obaja tréneri, Walter Mazzarri aj Raffaele Palladino boli vylúčení za protesty v druhom polčase. „Drahý Rocchi, nemôžete dovoliť, aby rozhodca vylúčil dvoch pánov ako Palladino alebo Mazzari, pretože toto nie je futbal,“ rozčertil sa de Laurentiis.

Podľa neho sa rozhodca odhodlal k vylúčeniam trénerov preto, aby dokázal svoju silu. A rypol si aj do arbitrov. „Ak rozhodcovia prílišným behaním strácajú pozornosť, možno ich treba nahradiť. Šťastný nový rok vám všetkým, vidíme sa 24. alebo 25. januára, ďakujem,“ ukončil svoje vystúpenie majiteľ klubu bez toho, aby dostali novinári možnosť klásť otázky.

Partnerky slovenských futbalistov Fotogaléria - 42 fotiek Všetky fotky
V čase, kedy im státisíce Slovákov vyčítajú...
debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Stanislav Lobotka #Aurelio De Laurentiis