Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude mať Lobotka v Taliansku problémy? Vláda uštedrila klubom Serie A tvrdý úder

Talianska vláda na čele s premiérkou Giorgiou Meloniovou zrušila daňové úľavy pre zahraničných futbalistov pôsobiacich v tamojšej Serie A. Rozhodnutie nadobudne platnosť od 1. januára 2024.

29.12.2023 16:37
Stanislav Lobotka - insta Foto:
Slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka hrá v Neapole od januára 2020.
debata

Od roku 2019 fungoval v krajine systém, podľa ktorého platili hráči 25-percentnú daň zo svojich platov. Podľa nových pravidiel to bude 45 percent.

V súčasnosti sa výrazné siahnutie na príjmy nedotkne napríklad slovenského reprezentanta Stanislava Lobotku, keďže zmeny sa nedotknú už existujúcich zmlúv. Problém nastane v prípade, ak by Slovák či ktorýkoľvek iný futbalista kontrakt predĺžil.

Jack Grealish Čítajte viac Chvíle hrôzy v dome hviezdy Manchestru City. Kým rodina sledovala zápas, zlodeji ukradli šperky a hodinky

Talianske kluby sa obávajú, že bez priaznivého daňového systému bude Serie A pre zahraničných hráčov čoraz menej atraktívna.

„Vláda urobila veľkú chybu. Žiadny futbalista sa nepresťahuje do Talianska, aby tu platil dane. Serie A stratí svoju konkurencieschop­nosť,“ vyhlásil Claudio Lotito, prezident Lazia Rím a člen talianskeho senátu.

Najdivokejšie účesy futbalistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Niektorí futbalisti nepútajú pozornosť iba...
debata chyba
Viac na túto tému: #Serie A #Stanislav Lobotka