Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Červená časť Manchestru oslavuje. United sa pomaly, ale isto vracajú do anglických rúk

Šéf spoločnosti Ineos Jim Ratcliffe sa dohodol na odkúpení 25-percentného podielu anglického futbalového klubu Manchestru United. Zároveň prisľúbil, že do infraštruktúry investuje približne 240 miliónov libier. V nedeľu o tom informoval klub.

24.12.2023 19:17
Manchester United Foto:
Gólová radosť futbalistov MUFC.
debata

Ineos prevezme zodpovednosť za futbalové operácie klubu a získa 25% akcií triedy B a 25% akcií triedy A od doterajších majiteľov, rodiny Glazerovcov.

„Ineos v rámci transakcie akceptoval žiadosť výkonného výboru a bude mu delegovaná zodpovednosť za riadenie futbalových operácií klubu. To zahŕňa všetky aspekty mužských a ženských tímov a akadémií, ako aj dve miesta vo výkonnom výbore,“ uviedol vo vyhlásení Manchester.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Zlomenina pred Štedrým dňom! Lobotka mal obrovskú smolu, od futbalu si poriadne oddýchne

"Ako miestny chlapec a celoživotný podporovateľ klubu som veľmi rád, že sa nám podarilo uzavrieť s predstavenstvom Manchestru United dohodu, ktorá nám deleguje zodpovednosť za riadenie futbalových operácií klubu.

Prinesieme globálne a odborné znalosti a talent zo širšej skupiny Ineos Sport, aby sme pomohli dosiahnuť ďalšie zlepšenie v klube a zároveň poskytneme prostriedky určené na budúce investície na Old Trafford. Naša spoločná ambícia je jasná – všetci chceme vidieť Manchester United tam, kde patrí, na samom vrchole anglického, európskeho a svetového futbalu," uviedol Ratcliffe.

Britský miliardár sa pokúšal o odkúpenie významného menšinového podielu v Manchestri United už dlhšie. V hre bol aj katarský podnikateľ šejk Jassim, ktorý však stiahol svoju ponuku na úplnú kontrolu nad klubom 14. októbra.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #nákup #futbal #Manchester United