Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manchester United pre finančné pravidlá fair play nebude aktívny v zimnom prestupovom období

Anglický futbalový klub Manchester United oznámil svojim priaznivcom, aby v zimnom prestupovom období neočakávali posilnenie hráčskeho kádra. Ako referuje web televíznej stanice ESPN, vedenie "červených diablov" to zdôvodnilo finančnými pravidlami fair play.

20.12.2023 18:38
Manchester United Foto:
Zmar futbalistov Manchestru United.
debata

Konkurenčný FC Everton prišiel v novembri pre porušenie týchto pravidiel o desať bodov v tohtosezónnej tabuľke Premier League a Manchester United dostal pre menší priestupok v júli pokutu 257-tisíc libier.

Prevádzková riaditeľka manchesterského klubu Collette Rocheová na fanúšikovskom fóre uviedla, že tím United musí byť v budúcnosti „naozaj disciplinovaný“, pokiaľ ide o míňanie peňazí na nových hráčov. "Neočakávame, že bude januárové prestupové obdobie príliš rušné,“ povedala Rocheová.

Manchester United sa podľa nej bude v januári zaoberať predovšetkým hráčmi, ktorí sú menej vyťažovaní a bude snažiť nájsť príležitosti pre tých, ktorí nehrávajú toľko, koľko by chceli.

"Vždy sme prízvukovali, že január nepovažujeme za optimálny čas na obchody a naša stratégia získavania hráčov zostáva zameraná skôr na letné prestupové obdobia,“ podotkla Rocheová.

dúbravka futbal Čítajte viac Čo sa to dialo na Stamford Bridge? Utorkový incident Dúbravku s fanúšikom už vyšetruje polícia

Pripomenula, že v tejto sezóne 2023/2024 už viacero klubov doplatilo na porušenia finančných pravidiel fair play, preto sa Manchester United bude musieť správať obozretne a disciplinovane.

"Musíme byť opatrní, aby sme zabezpečili, že tieto pravidlá budeme dodržiavať. A aj budeme. To znamená, že budeme naozaj disciplinovaní, pokiaľ ide o výdavky do budúcnosti, s dôrazom na rovnováhu medzi príjmami a výdavkami,“ skonštatovala funkcionárka United.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Ronaldo si z času na čas dopraje aj nezdravé jedlo, ale pri raňajkách je konzervatívny. Čo si dáva vyrysovaná postava na tanier?

V manchesterskom klube sa už rozhodli, že po otvorení zimného prestupového obdobia pošlú na hosťovanie do nemeckého Eintrachtu Frankfurt holandského stredopoliara Donnyho van de Beeka. Budú tiež chcieť vyriešiť situáciu okolo krídelníka Jadona Sancha, ktorý bol ešte v septembri vyradený z kádra.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Premier League