Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Dobrá správa pre klub, horšia pre Rodáka. Fulham na dlhú dobu vyriešil brankársku otázku

Nemecký futbalový brankár Bernd Leno podpísal s anglickým klubom FC Fulham nový kontrakt do leta 2027. Dohoda obsahuje aj opciu na ďalší rok. Vo Fulhame mu robí dvojku slovenský reprezentant Marek Rodák.

14.12.2023 10:13
763828711 Foto:
Bránu Fulhamu strážia Bernd Leno (vpravo) a Marek Rodák.
debata

Tridsaťjedenročný Leno prišiel na Craven Cottage v roku 2022 z Arsenalu a v ligovej súťaži odchytal v prebiehajúcej sezóne všetky zápasy.

"O ponuke zo strany klubu som sa dozvedel počas uplynulej reprezentačnej prestávky a dlho som sa nerozhodoval, keďže si myslím, že to vyhovuje všetkým stranám.

Hneď som povedal, že tu chcem zostať dlhšie a veľmi sa z toho teším, rovnako ako z dlhodobých plánov klubu," uviedol Leno pre britské médiá.

Martin Dúbravka Čítajte viac Spoľahliví slovenskí brankári: Dúbravka i Rodák vychytali postup. Arsenal aj Man Utd vypadli

V uplynulých dvoch dueloch v Premier League si Leno pri víťazstvách nad West Hamom i Nottinghamom (zhodne 5:0) udržal čisté konto. "Aj preto má toto predĺženie zmluvy ideálne načasovanie.

Každý vo Fulhame uznáva prínos Bernda pre náš tím," vyhlásil majiteľ klubu Tony Khan o Lenovi, ktorý chytal predtým za Bayer Leverkusen (2011–2018) a Arsenal (2018–2022).

Najvyťaženejší futbalisti v roku 2023 Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zostavený bez brankárov, len z...
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Fulham #Bernd Leno #Marek Rodák