Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trpký návrat Dúbravku do brány. Dva zápasy, sedem gólov a zahanbujúca prehra Newcastlu

Futbalisti Tottenhamu Hotspur zvíťazili v nedeľňajšom šlágri 16. kola Premier League nad Newcastlom United 4:1 a ukončili sériu piatich zápasov bez výhry (0-1-4). Slovenský reprezentant Martin Dúbravka odchytal celý duel v bránke hostí, ktorí prehrali tretí ligový súboj na ihriskách súperov za sebou.

10.12.2023 17:40 , aktualizované: 19:44
Martin Dúbravka Foto:
Martin Dúbravka nedokázal zabrániť vysokej prehre Newcastlu.
debata

Dúbravkovi tak absolútne nevychádza návrat do brány Newcastlu po zranení jednotky Nicka Popa. Vo štvrtok inkasoval slovenský gólman od Evertonu tri góly a teraz štyri od Tottenhamu.

V nedeľu ťahali hráči Newcastlu od úvodu za kratší koniec, Tottenham bol v prvom polčase lepší a dokázal sa aj gólovo presadiť. V 26. minúte otvoril skóre Destiny Udogie a o dvanásť neskôr zvýšil Richarlison, na oba góly prihral kapitán Son Heung-Min.

Stephen Darby Čítajte viac Ničí ho choroba, ktorá zabila aj Čišovského. Exspoluhráč Škrtela z Liverpoolu zdieľal dojímavý príbeh

Obraz hry sa nezmenil ani po zmene strán a v 60. minúte pridal tretí gól opäť brazílsky útočník Richarlison, pre ktorého to bol tretí ligový zásah v sezóne. V 84. minúte fauloval Dúbravka v šestnástke rozbehnutého Sona, kórejský kanonier premenil penaltu a pripísal si desiaty ligový gól v ročníku. Na konte má aj štyri asistencie.

V nadstavenom čase zariadil čestný úspech hostí Joelinton. Domáci prestrieľali súpera 23:9 a 12:3 na bránku, Dúbravka si pripísal osem úspešných zákrokov. Tottenham sa po triumfe posunul na piate miesto tabuľky (30 b) a na vedúci Liverpool stráca sedem bodov, Newcastle má o štyri menej a patrí mu siedma pozícia.

Hráči Manchestru City zvíťazili na ihrisku Lutonu 2:1 a ukončili šnúru štyroch ligových duelov bez výhry. Domáci sa dostali do vedenia v nadstavenom čase prvého polčasu, keď sa presadil hlavou Elijah Adebayo.

Stanislav Lobotka Kristína Šulová koláž Čítajte viac Po rozchode s Nízlovou si našiel nový objav. Lobotka bol na galavečeri v tieni sexi modelky

City však v súboji dominovalo a svoju prevahu pretavilo na góly po hodine hry, keď v priebehu troch minút skórovali Bernardo Silva a Jack Grealish. Hostia majú na konte 33 bodov a patrí im štvrté miesto v tabuľke, na vedúci Liverpool strácajú štyri body.

V dobrých výkonoch pokračuje Everton, ktorý doma zdolal Chelsea 2:0 a pripísal si tretí triumf v sérii a štvrtý z uplynulých piatich zápasov. V 54. minúte o ňom rozhodol svojím šiestym ligovým gólom Abdoulaye Doucoure, v nadstavenom čase pridal poistku Lewis Dobbin, pre ktorého to bol premiérový zásah v Premier League.

Girona Čítajte viac Barcelona na kolenách. Senzácia z Girony si užíva rozprávkovú jazdu, je opäť na čele

„Toffees“ nazbierali v prebiehajúcom ročníku 23 bodov, no pre porušenie finančných pravidiel súťaže prišli o desať a tak im patrí až 17. miesto v tabuľke. Chelsea prehrala druhý zápas po sebe a je dvanásta.

Futbalisti Fulhamu rozhodli o vysokej výhre 5:0 nad West Hamom už v prvom polčase, ktorý vyhrali 3:0. Slovenský brankár domácich Marek Rodák sedel na lavičke náhradníkov. Fulham sa posunul na 10. miesto tabuľky, na deviaty West Ham stráca tri body. Hostia ukončili šesťzápasovú sériu bez prehry vo všetkých súťažiach (5–1–0).

16. kolo Premier League:
Tottenham Hotspur – Newcastle United 4:1 (2:0)
Góly: 26. Udogie, 38. a 60. Richarlison, 85. Son (z 11m) – 90.+1 Joelinton
/Dúbravka za hostí celý zápas/

FC Everton – FC Chelsea 2:0 (0:0)
Góly: 54. Doucoure, 90.+2 Dobbin

FC Fulham – West Ham United 5:0 (3:0)
Góly: 22. Jimenez, 31. Willian, 40. Adarabioyo, 60. Wilson, 89. Vinicius

Luton Town – Manchester City 1:2 (1:0)
Góly: 45.+2 Adebayo – 62. Silva, 65. Grealish

Standings provided by Sofascore
Kristína Šulová, priateľka Stanislava Lobotku Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Po ťažkom rozchode si našiel nový objav....
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #manchester city #Chelsea FC #Luton Town