Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príde do Newcastlu nočná mora Dúbravku? Náš brankár mohol konečne chytať, Briti to vidia inak

Všetko nasvedčovalo tomu, že po zranení brankárskej jednotky Newcastlu United Nicka Popa sa slovenský brankár Martin Dúbravka dočká pravidelnej zápasovej vyťaženosti.

05.12.2023 16:01
Martin Dúbravka Foto:
Je otázne, dokedy sa slovenský brankár Martin Dúbravka bude tešiť z pozície jednotky v Newcastli United.
debata (7)

No britský portál cominghomenew­castle.com informoval, že vedenie Newcastlu sa zaoberá posilnením brankárskeho postu po tom, ako bude Pope mimo hry štyri až päť mesiacov.

Podľa ESPN má mať záujem o príchod do klubu bývalý dlhoročná jednotka Manchestru United, David de Gea. Nemenovaný zdroj uviedol, že Španiel je pripravený zvážiť ponuku od Magpies, ak sa klub rozhodne hľadať náhradu za zraneného Popa.

De Gea strávil na Old Trafforde 12 rokov a odohral 532 zápasov vo všetkých súťažiach. Manchester United opustil po tom, čo mu po skončení minulej sezóny skončila zmluva a tréner Erik ten Hag nemal záujem o jej predĺženie.

Luis Suárez Čítajte viac Tabletky a injekcia pred zápasom: Inak by som nemohol hrať, priznal slávny kanonier

33-ročný, od Dúbravku o dva roky mladší brankár, sa od leta udržiaval v kondícii, pravidelne trénoval a je pripravený prijať ponuku, ak budú splnené jeho podmienky. Jednou z nich môže byť aj pozícia jednotky, čím by odstavil na vedľajšiu koľaj slovenského gólmana.

Zaujímavosťou je, že dvojica de Gea a Dúbravka sa stretla v kabíne červených diablov aj takto pred rokom, keď do klubu prišiel Slovák na polročné hosťovanie. Pre Dúbravku bol Španiel nočnou morou, pretože ho pustil medzi tri žrde len veľmi sporadicky.

Pope podstúpi operáciu vykĺbeného ramena. Zranenie utrpel cez víkend v zápase Premier League, v ktorom Newcastle zdolal Manchester United 1:0. Zranil sa v 83. minúte stretnutia a o tri minúty neskôr ho nahradil Dúbravka.

Aleksander Čeferin Čítajte viac Šokujúce rozhodnutie UEFA. Finále Ligy majstrov mimo Európy, dohoda s Arabmi za miliardy

„Ten bude nastupovať do zápasov až do konca Popovho uzdravenia alebo dovtedy, kým sa Newcastle nedohodne s De Geom alebo iným brankárom,“ napísal cominghomenew­castle.com.

Newcastle čakajú v decembri náročné stretnutia proti Evertonu, Tottenhamu a AC Milánu v Lige majstrov. Dá sa očakávať, že vedenie klubu posúdi svoje možnosti, kým príjme konečné rozhodnutie o tom, či vôbec a kedy sa poobzerať po novom brankárovi. Tréner Eddie Howe môže aktuálne počítať s trojicou Martin Dúbravka, Lloris Karius a Mark Gillespie.

Nárast trhovej hodnoty slovenských futbalistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Niektorí prispeli viac, iní menej. Postup...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Newcastle United #Martin Dúbravka #David De Gea