Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tabletky a injekcia pred zápasom: Inak by som nemohol hrať, priznal slávny kanonier

Vo štvrtok odohrá uruguajský reprezentant Luis Suárez posledný zápas v drese brazílskeho Gremia Porto Alegre a hovorí sa o tom, že by mohol kariéru dohrať v Interi Miami po boku Lionela Messiho.

05.12.2023 11:01
Luis Suárez Foto:
Luis Suárez s rodinou pri domácej rozlúčke s fanúšikmi brazílskeho Gremia Porto Alegre.
debata

Pri tej príležitosti sa bývalá hviezda FC Liverpool či FC Barcelona vyjadrila v rádiu Sport 890 o svojich zdravotných komplikáciách.

„Každý deň pred zápasom beriem tri tabletky a hodiny pred výkopom dostávam injekciu. Inak by som nemohol hrať,“ skonštatoval 36-ročný útočník.

Aleksander Čeferin Čítajte viac Šokujúce rozhodnutie UEFA. Finále Ligy majstrov mimo Európy, dohoda s Arabmi za miliardy

Suáreza trápi artróza v pravom kolene. Prezident Gremia Alberto Guerra v priebehu leta povedal, že Uruguajčan je adeptom na výmenu kĺbu. Jeho problémy sú dôsledkom nedoliečeného zranenia z roku 2020, keď si ešte obliekal dres Barcelony.

Kvôli koronavírusu nemohol poriadne dokončiť rehabilitáciu a teraz za to platí vysokú cenu. Údajne žije v bolestiach a to nielen na futbalových trávnikoch.

„Musím myslieť tak, že za päť rokov možno nebudem schopný hrať ani malý futbal s priateľmi. Pravdou je, že prvé ranné kroky sú pre mňa veľmi bolestivé,“ uviedol Suárez s tým, že jeho okolie sa čuduje, že ešte hrá futbal. „Dokonca môj syn sa ma pýta, prečo hrám, keď nemôžem.“

Pavol Farkaš, Francesco Calzona Čítajte viac Súper je náš najmenší problém. Farkaš je tu, aby z Calzonovej informácie nebola dezinformácia

Aj napriek zdravotným komplikáciám je na ihrisku stále výrazný. Za Gremio nastrieľal v 52 zápasoch 27 gólov. Ten posledný strelil pri rozlúčkovom, poslednom zápase na domácom štadióne proti Vasco de Gama. Jediným gólom rozhodol o víťazstve. Úplne posledný duel odohrá Suárez vo štvrtok proti Fluminense.

Uruguajčan ešte nepotvrdil, kde by mohol hrať v nasledujúcom ročníku. Špekuluje sa o tom, že by mal kariéru dohrať po boku Lionela Messiho v americkej Major League Soccer. „Som tvrdohlavý a chcem ďalej hrať. Ale uvidíme, ako to bude,“ dodal Suárez.

Nárast trhovej hodnoty slovenských futbalistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Niektorí prispeli viac, iní menej. Postup...
debata chyba
Viac na túto tému: #Luis Suaréz #fc barcelona #Grémio Porto Alegre