Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto meno si zapamätajte: Najmladší debutant v Taliansku. Nemá ani 16 rokov a už hral v Serie A

Francesco Camarda, ktorý je považovaný za obrovský talent talianskeho futbalu, sa v sobotu večer stal najmladším debutantom v najvyššej domácej súťaži Serii A.

26.11.2023 08:05
Francesco Camarda Foto:
Francesco Camarda má 15 rokov. V jeho veku mladí hráči ešte len snívajú o veľkom futbale. On už v ňom je.
debata

Tínedžer z AC Miláno ako náhradník nastúpil do zápasu proti Fiorentine (1:0) vo veku 15 rokov, 8 mesiacov a 15 dní. Tréner milánskeho veľkoklubu Stefano Pioli mladému útočníkovi verí. V mládežníckych výberoch dosiahol neskutočný priemer 5,5 gólu na zápas.

Na trávnik štadióna San Siro sa dostal za priaznivého stavu 1:0, v 82. minúte vystriedal Luku Joviča. Camarda bol začiatkom mesiaca povolaný do prvého tímu, nakoľko AC Miláno sužuje početná maródka.

Navyše kanonier Oliver Giroud si v súčasnosti odpykáva dvojzápasové trest po tom, čo bol vylúčený v súboji s Lecce a Noah Okafor si musel vybaviť neodkladné súkromné záležitosti do Švajčiarska.

Anglicko vs. Maďarsko Wembley prehra Čítajte viac Anglicko na kolenách, Maďari v nebi. Z Puskása si uťahovali, legende hrozil trest smrti

Talianské médiá o 15-ročnom mladíkovi informovali, že na mládežníckej úrovni dosiahol pozoruhodnú bilanciu. Strelil 485 gólov v 89 zápasoch za AC Miláno. V sezóne 2017/18, teda keď mal len osem rokov, mal streliť 247 gólov v 40 zápasoch.

Tieto čísla prezradil futbalový skaut Sciabolata Morbida, ktorý Camardu označil za jedného z najproduktív­nejších útočníkov v krajine. 15-ročný talent sa nedávno stal najmladším Talianom, ktorý skóroval v mládežníckej Lige majstrov. Keď vsietil gól Newcastlu United mal 15 rokov a 195 dní.

Najsexi futbalistka na svete Alisha Lehmannová Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Koľko zarába futbalom a čo dostáva od sponzorov...
debata chyba
Viac na túto tému: #AC Miláno #Serie A #Francesco Camarda