Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z futbalovej ikony vyvrheľ. Exreprezentant Chorvátska neplatil výživné, súd ho poslal do basy

Bývalý chorvátsky reprezentant Boško Balaban si odsedí rok vo väzení. 45-ročný bývalý útočník nezaplatil exmanželke dlh na výživnom pre deti a súd ho po predchádzajúcej podmienke poslal za mreže.

17.11.2023 10:30
Boško Balaban Foto:
Boško Balaban v časoch najväčšej slávy v drese chorvátskej reprezentácie.
debata

Trest ho už neminie ani v prípade, že dlžnú čiastku okamžite zaplatí. Balabanovo ignorovanie povinnosti sa totiž vlečie už niekoľko rokov.

Výživné od bývalého hráča Dinama Záhreb, Aston Villy či Club Brugge vymáhala jeho exmanželka Iva Radičová už od roku 2017. Vtedy sa skončilo ich viac než desať rokov trvajúce manželstvo a bývalá kráľovná krásy sa začala sama starať o ich tri deti.

Futbal Slovensko reprezentácia Čítajte viac Výnimočné víťazstvo, parádne hodnotenie. Kto si za Island vyslúžil jednotku? Premiantov bolo mnoho, slabých výkonov pomenej

Preto po 35-násobnom chorvátskom reprezentantovi požadovala alimenty, ale on neplatil. Dlh postupne narástol na viac ako 80-tisíc eur.

Za neuposlúchnutie rozhodnutia súdu už Balaban dostal trest v roku 2021, vtedy vyviazol s podmienkou. Financie si však do poriadku nedal a tak ho súd tentokrát poslal do väzenia, kde by si mal odsedieť ročný trest.

Rozsudok nedávno vyniesol chorvátsky súd a podľa The Sun sa nedá odvrátiť už ani v prípade, že by Balaban dlžnú čiastku okamžite vyrovnal.

Slovensko - Island 24 Čítajte viac Tvária sa ako bohovia, ale nemajú slovenské srdcia. Calzona si po úspechu vybavoval účty so svojimi kritikmi

Chorvátsky útočník zažil najlepšie časy kariéry v belgickom Club Bruggy, kde v 118 zápasoch nastrieľal 58 gólov. V anglickej Premier League, kam prestúpil v roku 2000 z Dinama Záhreb za 5,8 milióna libier, sa nepresadil.

V sezóne 2001/02 nastúpil len na osem stretnutí a ani raz nedokázal skórovať. Aj preto bol v mnohých rebríčkoch označený za jeden z najväčších prepadákov najvyššej anglickej súťaže v histórii. Po skončení kariéry pracoval ako futbalový agent.

Partnerky futbalových reprezentantov Slovenska Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rodinná pohoda a zázemie sú dôležité pre...
debata chyba
Viac na túto tému: #Aston Villa #chorvátski futbalisti #Boško Balaban