Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

United spasil kapitán až v nadstavenom čase, Onana s čistým kontom

Úradujúci majster Manchester City potvrdil rolu favorita a v 11. kole anglickej futbalovej Premier League si poradil s Bournemouthom vysoko 6:1. Hrdinom sobotného stretnutia bol belgický útočník Jeremy Doku, ktorý strelil prvý gól svojho tímu a ďalšie štyri spoluhráčom pripravil.

04.11.2023 15:47
Anglicko Futbal liga Fulham ManU Fernandes Foto: ,
Rodrigo Muniz bojuje o loptu s Brunom Fernandesom počas zápasu FC Fulham - Manchester United.
debata

Vďaka zisku troch bodov sa „Citizens“ vyšvihli na čelo neúplnej tabuľky pred Tottenham Hotspur a Arsenal, oba londýnske tímy však odohrali o zápas menej a mohli zverencov Pepa Guardiolu zosadiť z prvej priečky.

Favorit rozhodol o triumfe nad trápiacim sa súperom z dolnej časti tabuľky už v úvodnej 45-minútovke. Skóre otvoril Doku, ktorý si v 30. minúte narazil loptu s Rodrim a presadil sa strelou z prvej. Okrem toho si 21-ročný belgický útočník pripísal štyri gólové asistencie. Postupne mal prsty v dvoch presných zásahoch Davida Silvu, z jeho prihrávok vyťažili aj Manuel Akanji a striedajúci Phil Foden.

03. Manchester United FC Čítajte viac V derby hral na figu, potom smer krčma. Hviezda United sa kajá za oslavu po prehre

Až na jedenásty pokus sa hráči Sheffieldu United dočkali prvého víťazstva v tomto ročníku. Pred svojimi fanúšikmi zdolali Wolverhampton 2:1 vďaka premenenej jedenástke Olivera Norwooda v desiatej minúte nadstavenia. So štyrmi bodmi sa Sheffield dotiahol na predposledné Burnley, ktoré doma podľahlo Crystal Palace 0:2.

Manchester United zvíťazil na ihrisku Fulhamu 1:0 po góle Bruna Fernandesa v nadstavenom čase. Portugalský reprezentant, ktorý odohral svoj jubilejný 200. zápas za „červených diablov“, skóroval z hranice šestnástky.

Iba na lavičke náhradníkov sedel slovenský brankár v službách Fulhamu Marek Rodák. Jeho tím figuruje na 14. mieste neúplnej tabuľky, United sa posunuli na 7. pozíciu. Na súpiske hostí chýbal útočník Marcus Rashford, ktorý sa zranil na tréningu. Jeho absencia súvisela so zdravotnými problémami a nie s medializovanou kauzou, keď po minulotýždňovej prehre 0:3 s Manchestrom City navštívil nočný klub. Neskôr sa za svoje správanie ospravedlnil.

Premier League – 11. kolo

Newcastle United – Arsenal Londýn 1:0 (0:0)
Gól: 64. Gordon
/M. Dúbravka (Newcastle) bol na lavičke náhradníkov/

FC Fulham – Manchester United 0:1 (0:0)
Gól: 90.+1 Fernandes
/M. Rodák (Fulham) bol na lavičke náhradníkov/

FC Brentford – West Ham United 3:2 (1:2)
Góly: 11. Maupay, 55. Mavropanos (vlastný), 70. Collins – 19. Kudus, 26. Bowen

FC Burnley – Crystal Palace 0:2 (0:1)
Góly: 22. Schlupp, 90.+4 Mitchell

FC Everton – Brighton & Hove Albion 1:1 (1:0)
Góly: 7. Mykolenko – 84. Young (vlastný)

Manchester City – AFC Bournemouth 6:1 (3:0)
Góly: 33. a 84. Silva, 30. Doku, 37. Akanji, 64. Foden, 88. Ake – 74. Sinisterra

Sheffield United – Wolverhampton Wanderers 2:1 (0:0)
Góly: 72. Archer, 90.+10 Norwood (z 11 m) – 89. Bellegarde

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #anglicko #Premier League