Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál pred derby vo Francúzsku. V Marseille zaútočili na autobus, rozbili hlavu trénerovi

Nedeľňajší futbalový zápas 10. kola francúzskej Ligue 1 (20.45 h) odložili po tom, čo v Marseille zaútočili kameňmi na autobus hostí z Lyonu a zranili trénera Fabia Grossa i jeho asistenta.

29.10.2023 21:17 , aktualizované: 22:35
Autobus Lyonu Foto:
Na ľavej strane je vidieť rozbité okná na autobuse tímu Olympique Lyon.
debata

O neuskutočnení zápasu rozhodol arbiter duelu Francois Letexier. „Zobrali sme do úvahy vôľu Lyonu, aby sa zápas neodohral,“ povedal na tlačovej konferencii Letexier.

Reportér AFP priamo zo štadióna informoval, že na autobuse kompletne rozbili jedno okno a druhé poškodili. Zábery ukázali aj Grossa so zakrvavenou tvárou a neskôr s bandážou na hlave.

Na hosťujúci tím zaútočili okolo 18.45 h, keď prichádzal na štadión. Agentúra AFP informovala, že na autobuse rozbili štyri okná a Grossa zranili na tvári nad ľavým okom. Na fotografiách mal zakrvavenú tvár a neskôr bandáž na hlave.

Miestna polícia informovala, že chuligáni Marseille zaútočili aj na autobus, v ktorom prišli fanúšikovia Lyonu.

ŠK Slovan Čítajte viac Slovan urobil s východniarmi krátky proces. Výhru Trnavy nad Trenčínom režíroval bývalý hráč AS

„Sú to úplne neakceptovateľné okolnosti. Myslím na Fabia Grossa, niekoho, koho rešpektujem a poznám veľmi dlho. Išiel som za ním hneď, ako som prišiel na štadión,“ povedal prezident Marseille Pablo Longoria.

„Sú to odporné obrázky, vidieť takto zničený autobus, krvavú tvár Fabia Grossa. Sú to neakceptovateľné činy, ktoré idú priamo proti hodnotám futbalu a športu,“ uviedla francúzska ministerka športu Amelie Oudeaová-Casterová.

Messi vs. Haaland: Boj o Zlatú loptu 2023 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
xxx
debata chyba
Viac na túto tému: #Ligue 1 #Olympique Lyon #Olympique Marseille