Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan urobil s východniarmi krátky proces. Výhru Trnavy nad Trenčínom režíroval bývalý hráč AS

Futbalisti AS Trenčín prehrali v nedeľňajšom zápase 12. kola Niké ligy so Spartakom Trnava 2:3. Vedúci tím tabuľky Slovan Bratislava zvíťazil rozdielom triedy nad FC Košice 4:0. O svojom triumfe rozhodli belasí už po 14 minútach, po ktorých vyhrávali 3:0.

29.10.2023 19:33 , aktualizované: 22:05
ŠK Slovan Foto: ,
Slovan rozhodol o svojom víťazstve už v prvých minútach, v šiestej otvoril skóre Dávid Strelec (vľavo), druhý zásah pridal o tri minúty neskôr Tigran Barseghjan.
debata (1)

Úradujúci majster vďaka triumfu potvrdil prvé miesto v tabuľke a má na svojom konte 26 bodov. Druhá priečka patrí s jednobodovou stratou Žiline, ktorá však odohrala o zápas viac. Slovan má na programe dohrávku, na Tehelnom poli privíta Michalovce už najbližšiu stredu.

Domáci od úvodu potvrdzovali rolu favorita a už v 6. minúte viedli po góle Strelca. „Belasí“ krátko na to zvýšili vďaka Barsegjanovi na 2:0 a v úvodnej štvrťhodine sa presadil strelou spoza šestnástky aj Kucka. Slovanisti pokračovali naďalej v aktívnej hre a v prvom polčase Košiciam nedovolili ani jednu strelu na bránu.

Na začiatku druhej 45-minútovky dostal Tolič loptu za obranu, jeho strelu Kira ešte vyrazil, no následne Fabiš fauloval v šestnástke Strelca. Čavrič z penalty nezaváhal a upravil už na rozdiel štyroch gólov. Hostia si v ďalšom priebehu vytvorili niekoľko príležitostí, ale brankár Borjan si udržal čisté konto.

Niké liga – 12. kolo:
ŠK Slovan Bratislava – FC Košice 4:0 (3:0)
Góly: 6. Strelec, 9. Barseghjan, 14. Kucka, 47. Čavrič (z 11 m), ŽK: Kira (Košice). Rozhodovali: Kráľovič – Zemko, Vass, 6290 divákov.
Slovan: Borjan – Blackman (81. Lovat), Bajrič, Križan, Zmrhal – Kucka (46. Lichý), Tolič, Savvidis – Barseghjan (66. Marcelli), Čavrič (66. Abubakari), Strelec (84. Vojtko)
Košice: Kira – Fabiš, Šindelář, Jakubko – Golikov, Greššák (62. Gallovič), Faško, Petrák (37. Jonec) – Sovič (81. Anane), Medved (81. Sagna), Vasiľ (62. Liener)

hlasy po zápase /zdroj: skslovan.com/:
Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Z našej strany to bol dobrý výkon. Po ťažkom a fyzicky náročnom zápase v Lille sme mali len dva dni na prípravu. Čakal som, že Košice prídu v päťke vzadu, a že to nebude také jednoduché, ako to nakoniec vyznelo. V prvom polčase sme hrali dobre, kombinačne a rýchlo smerom hore. Chcel som rotovať hráčov, nechal som oddýchnuť len štyroch-piatich. Ku koncu už trošku dochádzali sily, no hráči ako Blackman, Bajrič či Savvidis, ktorí hrali celý duel v Lille, hrali výborne. S výkonom som spokojný, dali sme štyri góly a mali sme viacero dobrých šancí. Súpera sme pustili do jednej príležitosti po našej chybičke. Košice sa určite zobudia, majú všetko na to, aby hrali trošku vyššie, držím im palce, pretože slovenská liga ich potrebuje. V budúcej sezóny určite pôjdu hore. Máme 2–3 dni na prípravu na Michalovce, v sobotu hráme v Banskej Bystrici, ďalší ťažký zápas. Ideme zo dňa na deň, je toho veľa, no na to sme tu. Aj tréningový proces je úplne iný než normálne. Musíme byť rozumní, a zatiaľ nám to vychádza.“
Miroslav Sovič, tréner Košíc: „Nenachádzame sa v ľahkej situácii, čo sa týka celého mužstva. Prebral som tím prakticky z večera do rána, nie je to jednoduchá vec. Bol som poverený do konca týždňa. Odohrať pohár a ťažký zápas na Slovane. Pred výkopom máte nejaký plán, ktorý sa vám však za 15 minút zrúti ako domček z karát. V situácii, v akej sa nachádzame, bol prvý polčas z našej strany veľmi slabý. Bolo tam veľa nervozity, čo chápem, pretože liga je v prvom rade o kvalite, ktorú Slovan má. Čo však nedokážem pochopiť, sú ľahké straty, čo si s hráčmi musíme prejsť. V druhom nás Slovan až tak nedostupoval, mali sme tam nejaké svetlé momenty. Nakoniec sa to skončilo tak ako sa skončilo.“

Hrdinom Trnavy dvojgólový Azango

V zápase Trenčína s Trnavou dal víťazný gól Spartaka v 77. minúte Philip Azango, pre ktorého to bol druhý presný zásah v stretnutí. Okrem toho zaznamenal bývalý hráč AS Trenčín, ktorý prišiel do Trnavy pred pár mesiacmi, aj asistenciu na gól Bainoviča.

Trnavčania sa dostali do vedenia v 15. minúte, keď dostal Azango loptu do siete aj s prispením teču. Za domácich však dvakrát skóroval Eynel Soares a Trenčania sa v úvode druhého polčasu dostali bližšie ku trom bodom.

Trnavčania sa však nezlomili. Nerozhodný stav zariadil v 62. minúte štvrťhodinu po príchode na trávnik bývalý kapitán Trenčanov Filip Bainovič a víťazný gól dal Azango v 77. minúte po individuálnej akcii presnou strelou z uhla.

Niké liga – 12. kolo:
AS Trenčín – FC Spartak Trnava 2:3 (1:1)
Góly: 41. a 51. Soares – 15. a 77. Azango, 62. Bainovič. Rozhodcovia: Očenáš – Pozor, Straka, ŽK: Kmeť, Gajdoš, Bariš, Soares – Šulek, Kompan Breznik, Azango, Koštrna, 4256 divákov
Trenčín: Vozinha – Kmeť, Stojsavljevič, Bondarenko, Kozlovský – Gajdoš (62. Hollý), Bariš – Gong (88. Jude), Ibrahim, Soares – Kupusovič (88. Akila)
Trnava: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša – Kompan Breznik, Šulek (90.+2. Procházka), Zeljkovič, Bernát (46. Bainovič) – Ofori (46. Ofori), Ďuriš (90. Ristovski), Azango (84. Ujlaky)

Standings provided by Sofascore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #AS Trenčín #Philip Azango #Niké liga