Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chvála na hrdinu El Clásica: Žasol aj knonier Haaland, podľa exhráča Realu je ako mimozemšťan

Po najslávnejšom futbalovom zápase v Španielsku, v ktorom Real Madrid otočil skóre a porazil Barcelonu 2:1, rezonuje len jedno meno.

29.10.2023 10:56
Jude Bellingham Foto:
20-ročný Jude Bellingham je senzáciou novej futbalovej sezóny.
debata

Pochopiteľne ide o 20-ročného Juda Bellinghama, ktorý dvomi gólmi zariadil víťazstvo bieleho baletu v El Clásicu. „Ten chalan je neskutočný,“ zložil mu poklonu útočník Erling Haaland, jeho bývalý spoluhráč z Borussia Dortmund a v súčasnosti hviezda Manchestru City.

Barcelona v ostro sledovanom zápase už po šiestich minútach vyhrávala, lenže ďalší gól nepridala. A Real Madrid ju potrestal. „Zaslúžili sme si vyhrať. 60 minút sme podľa mňa dominovali. My sme potrebovali na gól päť či šesť šanci, oni na dva tri príležitosti,“ uviedol po stretnutí tréner Barcelony Xavi.

Bellingham vyrovnal v 68. minúte. Za hranicou šestnástky si parádne pripravil loptu a vyslal tvrdú a presnú ranu, brankár Marc-André Ter Stegen sa za ňou naťahoval márne. „Už pár týždňov si hovorím, že musím skúsiť vystreliť spoza pokutového územia. Súperi možno čakajú, že pôjde dnu, alebo zakombinujem so spoluhráčmi. Chcel som prekvapiť,“ skonštatoval Bellingham. Pozrite si jeho parádny gól:

Sobotné popoludnie potom vyšperkoval v nadstavenom čase, keď sa osamotený objavil pred brankárom Barcelony a poľahky rozhodol o troch bodoch pre Real Madrid. „Zvládli sme ďalší comeback. To milujem. Je to síce náročné pre srdce, ale sú to zábavné zápasy,“ dodal Angličan pre španielske médiá.

Radosť z jeho výkonov neskrýva ani tréner bieleho baletu Carlo Ancelotti. „Každý je prekvapený z toho, na akej úrovni hrá a aký je efektívny. Vieme, že sa dostáva do pokutového územia, ale jeho prvý gól bol nečakaný. Bol ale krásny,“ chválil taliansky kormidelník. Bellinghama označil za rozdielového hráča, ktorý sa na trávniku správa ako skúsený veterán.

Jude Bellingham Čítajte viac Slávne El Clásico malo jediného hrdinu: Barcelonu umlčal stroj na góly z Anglicka

Anglický reprezentant, ktorý si to do Madridu namieril v lete za 103 miliónov eur z Dortmundu, sa za pár týždňov stal kľúčovým hráčom Realu, ktorý strieľa kľúčové góly. V lige ich dal desať v desiatich zápasoch, v Lige majstrov tri v troch stretnutiach.

„Pôsobí ako zjavenie, ako mimozemšťan. Je to najlepší štart kariéry v Reale Madrid, aký som kedy videl. Bellingham je v dobrom slova zmysle blázon,“ povedal pre Carrusel Deportivo bývalý hráč Realu Álvaro Benito.

Messi vs. Haaland: Boj o Zlatú loptu 2023 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
xxx
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #El Clásico #la liga #Jude Bellingham