Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nešťastná lyžovačka ho odstavila od futbalu. Ikona Bayernu je po 331 dňoch späť

Nemecký futbalový brankár Manuel Neuer podľa vlastných slov nikdy neprestal veriť vo svoj návrat na trávnik.

28.10.2023 21:49
Manuel Neuer Foto:
Brankár Manuel Neuer je späť.
debata

Neuer dúfal, že po komplikovanej zlomenine nohy, ktorú utrpel v decembri 2022, bude opäť hrať. Dočkal sa v sobotnom ligovom zápase proti Darmstadtu (8:0), v ktorom po 331 dňoch absencie vychytal čisté konto.

„Som veľmi ambiciózny človek. Návrat sa mi podaril v spolupráci s veľkým tímom odborníkov, lekárov a trénerov. Som im všetkým za to veľmi vďačný. Ďalšou vecou je mentálny aspekt. Vždy som veril, že sa vrátim. Som šťastný, že sa mi to podarilo, a že toľko ľudí, ktorí ma sprevádzali touto cestou, tu dnes bolo so mnou,“ uviedol 37-ročný Neuer pre televíznu stanicu Sky.

Jude Bellingham Čítajte viac Slávne El Clásico malo jediného hrdinu: Barcelonu umlčal stroj na góly z Anglicka

Zatiaľ nie je jasné, či sa Neuer dostane aj do nominácie Juliana Nagelsmanna na ďalšie prípravné zápasy nemeckej reprezentácie proti Turecku a Rakúsku. Nagelsmann sa pred časom vyjadril, že chce dať majstrovi sveta z 2014 potrebný čas, aby získal späť svoju najlepšiu formu.

Kapitán Bayernu Mníchov má za sebou náročnú viac ako 10-mesačnú rekonvalescenciu po operácii zlomeniny nohy, ktorú si privodil vlani na decembrovej lyžovačke.

Harry Kane Čítajte viac Tri červené karty a osemgólová smršť. Zásah z vlastnej polovice, Kane napodobnil Beckhama

Naposledy chytal 1. decembra 2022 vo víťaznom zápase v základnej skupine MS 2022 proti Kostarike (4:2). Do bránky Bayernu sa predtým naposledy postavil 12. novembra 2022 na ihrisku FC Schalke 04 (2:0).

Bayern v januári angažoval Yanna Sommera z Borussie Mönchengladbach, ten však v lete odišiel do Interu Miláno. Brankársky post v Mníchove v tejto sezóne zastával Sven Ulreich.

Krásne partnerky hviezdnych svetových futbalistov Fotogaléria - 61 fotiek Všetky fotky
Medzi najslávnejšie futbalové páry sme zaradili...
debata chyba
Viac na túto tému: #Manuel Neuer #FC Bayern