Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messimánia potvrdená v číslach. V americkej MLS padol divácky rekord

Júnový príchod hviezdneho futbalového útočníka Lionela Messi do Interu Miami sa výrazne prejavil na diváckej návštevnosti severoamerickej súťaže Major League Soccer (MLS).

24.10.2023 12:21
Lionel Messi Foto:
Lionel Messi.
debata

Ako informoval magazín Soccer America, klub z Floridy sa stal prvým v histórii, ktorý v 30-ročnej histórii ligy prilákal na zápasy vonku v základnej časti v priemere vyše 30-tisíc divákov, presne 30 834.

Po Messiho príchode prišlo na šesť stretnutí Interu na trávnikoch súperov v priemere 45 764 priaznivcov. Sedemnásobný držiteľ Zlatej lopty pritom zasiahol iba do troch z nich, polovicu zmeškal kvôli zraneniu.

Inter Miami, ktorého spolumajiteľom je bývalý kapitán anglickej futbalovej reprezentácie David Beckham, tiež dosiahol najvyšší nárast priemernej návštevnosti v porovnaní s minulou sezónou, a to o 40 percent.

Cristiano Ronaldo a princ Mohammed bin Salman. Čítajte viac Ronaldo sa spriahol s krvavým šejkom. Saudskoarabskému princovi pomáha pri novinke

36-ročný Messi, ktorý koncom minulého roka priviedol Argentínu k titulu majstrov sveta v Katare, zamieril do USA po ukončení zmluvy v Paríži St. Germain.

Za Inter celkovo odohral 14 stretnutí a dal 11 gólov. Polovicu zo zápasov absolvoval v letnej pohárovej súťaži Leagues Cup, v ktorom s tímom oslavoval triumf. Bola to prvá trofej v krátkej histórii mužstva z Floridy. Do tohtoročného play off MLS klub nepostúpil.

Najdrahšia zostava Niké ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Nemusia byť najlepší, no údajne sú najdrahší....
debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Major League Soccer #Inter Miami