Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messimu nebolo dopriate skórovať. Miami sa rozlúčilo prehrou, tréner nepochybuje, na čo tím doplatil

Futbalisti Interu Miami sa so aktuálnou sezónou zámorskej MLS rozlúčili sobotňajšou prehrou 0:1 na pôde FC Charlotte napriek tomu, že celý zápas za hostí odohral hviezdny argentínsky reprezentant Lionel Messi.

22.10.2023 14:04
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi po jednej zo zahodených šancí v Charlotte.
debata

Legenda nastúpila napriek tomu, že sa duel hral na umelom povrchu. Tím z Floridy už skôr prišiel o šancu postúpiť do play off, aj tak sa sedemnásobný víťaz ankety o Zlatú loptu rozhodol zasiahnuť do diania, keďže predtým istý čas pauzoval.

Očakáva sa, že Messi ešte v prvej polovici novembra absolvuje turné Interu v Číne. Messi mal dve šance na gól, no hneď po zmene strán jeho presný zásah „zrušilo“ postavenie mimo hry a v 62. minúte pálil iba do konštrukcie bránky.

Lionel Messi prišiel do Interu Miami v lete a za klub odohral 14 duelov, strelil v nich 11 gólov. Tímu pomohol k zisku nadnárodného Leagues Cupu a dotiahol ho do finále domácej pohárovej súťaže.

Hráčom Charlotte šlo o veľa, keďže sobotňajšie prehry Montrealu a Chicaga ich udržali v hre o play off.

A napokon si vybojovali miestenku vo vyraďovacej časti, rozhodol o tom presný zásah Kerwina Vargasa z 13. minúty. Duel sledovalo viac ako 60-tisíc fanúšikov, pričom celosezónny priemer klubu je približne 33-tisíc.

Vinícius Júnior Čítajte aj Hviezda Realu čelila ďalším rasistickým útokom. Nechutné zábery z tribúny z nich usvedčili aj dieťa

„Viem, že to bolo najmä kvôli Messimu. Sme radi, že prišli, pretože mali možnosť sledovať, že dokážeme odohrať vyrovnané zápasy aj proti najlepším hráčom na svete,“ zhodnotil kouč domácich Christian Lattanzio a dodal: „Som na chlapcov hrdý, že na sebe tvrdo pracovali a dosiahli tento úspech.“

Podľa kouča hostí Gerarda Martina doplatil Inter na nahustený kalendár.

„Boli sme súčasťou troch súťaží a jednu z nich sme vyhrali. Tím bol unavený. Nie je to výhovorka, taká je realita,“ poznamenal skúsený kormidelník.

Najlepšie zarábajúci futbalisti roka 2023 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
10. Harry Kane (Bayern Mníchov): 36 mil. USD.
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Inter Miami