Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Česku rezonuje rekordná prestrelka, nesie aj slovenský rukopis. Vrba: Deväť gólov by nedostali ani dorastenci

Mimoriadne atraktívnu gólovú prestrelku priniesol súboj 12. kola najvyššej českej futbalovej súťaže medzi Zlínom a Mladou Boleslavou.

22.10.2023 12:10
Zlín Foto:
Sklamaní futbalisti Zlína po debakli s Mladou Boleslavou.
debata

Domáci tím vedený koučom Pavlom Vrbom prehral 5:9 a „kalich horkosti“ si do dna vypil zlínsky brankár Matej Rakovan. Slovenský gólman lovil loptu zo svojej siete až deväťkrát.

Štrnásť presných zásahov je novým rekordom českej I. ligy, doterajším maximom bolo 10 presných zásahov v dvoch duelov z rokoch 1999 a 2013 – Slavia Praha – Uherské Hradište 9:1 resp. Jablonec – Znojmo 5:5.

Matej Rakovan Čítajte aj Rekord v českej lige! Zlín dal doma päť gólov, aj tak prehral o štyri. Facka sa ušla Slovákovi v bránke

"Bol to najšialenejší zápas, aký som v Zlíne zažil. Dať päť gólov je skvelé, deväť by ich nedostali ani dorastenci. Je to obrovské sklamanie.

V ofenzíve sme odohrali najlepší zápas, v defenzíve najšialenejší počas môjho pôsobenia v Zlíne. Sú to paradoxy. Dali sme päť gólov. Neviem, kedy naposledy sa to Zlínu podarilo …," komentoval prehru domáci kouč Vrba podľa webu iDnes.cz.

Hráči Zlína v tomto súboji prehrávali 0:1, ale ešte v prvom polčase otočili na 2:1 a hneď po prestávke pridali aj tretí zásah. Z dvojgólového náskoku však po hodine hry bolo dvojgólové manko.

07. Trnava vs. Slovan Čítajte aj Ide o veľa. Zahraničným hráčom treba vysvetliť históriu a priblížiť rivalitu, znie z Trnavy pred derby

A aj keď sa potom ešte domáci „nadýchli“ a skorigovali na 4:5 a neskôr aj na 5:7, pohrome už nezabránili. V tabuľke súťaže zostali so šiestimi bodmi na úplnom dne, z dvanástich duelov vyťažili zatiaľ len 6 bodov.

„Za stavu 3:1 sme verili, že zvíťazíme, ale zrazu bolo 3:5. Toto si "do rámčeka“ nikto z nás nedá. Ani ja, ani hráči," poznamenal.

Spomenutý slovenský gólman Rakovan bol v predchádzajúcich dueloch oporou Zlína a veľkou mierou sa podieľal na remízach proti Českým Budějoviciam a na pôde pražského Bohemiansu. V sobotu popoludní mal priamy podiel na troch z deviatich inkasovaných gólov.

„Nechcem hneď po zápase hodnotiť jednotlivých hráčov. Ale všetci vieme, že niektoré individuálne výkony hráčov rozhodli o tom, že výsledok bol taký hrozný,“ dodal Vrba diplomaticky.

Hodnota futbalistov slovenskej reprezentácie Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Porovnali sme hodnotu slovenských...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #FK Mladá Boleslav #FC Zlín #Matej Rakovan