Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekord Premier League? Jedine so zmluvou na 15 rokov, vyhlásil kanonier Haaland

Najlepší kanonier vlaňajšej sezóny Premier League Erling Haaland nadnesene vyhlásil, že prekoná strelecký rekord anglickej ligy do skončenia zmluvy s Manchestrom City, čiže do júna 2027.

07.10.2023 12:21
Erling Haaland Foto: ,
Erling Haaland.
debata

K vyrovnaniu legendárneho kanoniera Blackburnu a Newcastlu, Alana Shearera, ktorý v Premier League nastrieľal 260 gólov, mu aktuálne chýba 216 zásahov.

„Ako dlho mám ešte v Manchestri zmluvu,“ spýtal sa Nór novinára The Telegraph, ktorý sa Haalanda opýtal, či si verí na prekonanie rekordu Shearera. „Ešte tri roky a desať mesiacov? Takže to je dosť času to dokázať,“ dodal s úsmevom.

Lionel Messi Čítajte viac Messi späť v Barcelone? Špeciálna klauzula v zmluve. Už v januári môže hrať v Európe

„A teraz vážne. To je niečo, na čo nemôžete myslieť. Musíte myslieť na najbližší zápas, sezónu a potom tieto vecí prídu,“ doplnil 23-ročný útočník.

V minulom roku vytvoril nový strelecký rekord Premier League v počte gólov za jednu sezónu (36 gólov). Teraz má na konte 44 ligových zásahov, ktoré zaznamenal v 42 stretnutiach.

Alex Ferguson a Cathy Fergusonová. Čítajte viac Bola základom jeho sily. Legendárny tréner Manchestru United Alex Ferguson prišiel o manželku

„Alana Shearera prekonať môžem. Ale to by mi museli dať v City zmluvu na ďalších 15 rokov. Potom by to reálne bolo,“ skonštatoval Haaland. V sezóne 2022/23 dal 52 gólov vo všetkých súťažiach a s Manchestrom City získal titul, FA Cup a vyhral aj Ligu majstrov.

Vlani v lete prestúpil na Etihad Stadium z Borussia Dortmund za 60 miliónov eur. Pod trénerom Pepom Guardiolom sa z neho stal postrach európskych veľkoklubov.

Vtedy a dnes. Najlepšie platení futbalisti 2003/04 Fotogaléria - 41 fotiek Všetky fotky
Pozrite sa, ako sa za 20 rokov zmenili...
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #manchester city #Erling Haaland