Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava si požičala veterána a je to jackpot. Ďuriš vie, kde má byť, tréner však čaká, že sa raz zasekne

Karta sa obrátila. Trnavskí futbalisti niekoľkokrát v tejto sezóne prišli o body hneď po prestávke, teraz negatívnu bilanciu prelomili. V Dunajskej Strede rozhodli o víťazstve 1:0 v úvode druhého polčasu.

02.10.2023 19:16
Michal Ďuriš Foto: ,
Michal Ďuriš.
debata (1)

„Dúfam, že sme to konečne zlomili,“ usmieval sa po šlágri trnavský tréner Michal Gašparík, ktorý sa otázkou zlých štartov do druhých polčasov zaoberal.

„Urobili sme zmenu. Išli sme zo šatne skôr o tri minúty a chalani absolvovali dôkladnú rozcvičku, aby sa lepšie nachystali na druhý polčas. Vo futbale sa stane, že niečo také vyskočí v zápasoch či mužstve. Je ťažké s tým niečo urobiť. Ale teraz sme boli výborní a druhý polčas nám vyšiel.“

Už pred rozhodujúcim gólom v 52. minúte rozvlnil sieť Ján Bernát, ale gól padol z postavenia mimo hru.

"Neuznaný gól nás ešte viac nakopol a začali sme si veriť, že tu môžeme zvíťaziť. Odvtedy sme boli na ihrisku jednoznačne lepší. Jediné mínus bolo, že sme nedali druhý a tretí gól, potom by bol zápas zatvorený skôr.

SR futbal NL 9. kolo Dunajská Streda Trnava TTX Čítajte viac Ďuriš potvrdil formu a rozhodol šláger v Dunajskej Strede. Slovan nezaváhal, kríza Košíc pokračuje

Na chalanov sa dobre pozeralo, náš futbal ma tentoraz bavil," pokračoval Gašparík, podľa ktorého podali jeho zverenci najlepší ligový výkon na jeseň.

Podľa dunajskostredského trénera Adriána Guľu neuznaný gól po prestávke bol zdvihnutý varovný prst. Vzápätí sa dostala k slovu septembrová trnavská posila, ktorá pokračuje vo výnimočnej sérii. Michal Ďuriš nastúpil vo štvrtom ligovom zápase v drese Spartaka a v každom strelil gól.

Tréner má obavy, že to nepotrvá večne. „Rátam, že sa už niekedy zasekne. To nejde dávať stále góly. Ale on je vždy tam, kde má byť,“ reagoval Gašparík.

Odvtedy, čo Ďuriš prišiel do Trnavy, mužstvo v lige ešte neprehralo. Strelec však zostáva pri zemi a tvrdí, že dôležité sú najmä tri body, ktoré mužstvo v ťažkom stretnutí získalo. „Nastupujem s pokorou na každý zápas a robím, čo funguje. Dúfam, že to bude ešte pokračovať,“ vravel.

Futbalisti Trnavy vyhrali a zároveň neinkasovali gól v Dunajskej Strede po dvoch rokoch. Aj podľa trénera sa dostalo mužstvo v posledných dňoch na víťaznú vlnu, ale už najbližší zápas bude úplne iný ako v lige.

Vtedy a dnes. Najlepšie platení futbalisti 2003/04 Fotogaléria - 41 fotiek Všetky fotky
Pozrite sa, ako sa za 20 rokov zmenili...

Vo štvrtok čaká Trnavu jeden z ťahákov celej jesene. Na vypredanom štadióne privíta v domácej premiére v H-skupine Konferenčnej ligy Fenerbahce Istanbul.

"Štvrtkový zápas bude viac o Fenerbahce. O tom, ako k nemu pristúpi. Aj keď podáme nadštandardný výborný výkon, súperova kvalita je ustrelená. Sám som zvedavý, ako sa bude zápas vyvíjať.

Nastúpime naň s nejakým zámerom, ale možno to na ihrisku bude vyzerať úplne inak, lebo súper nám ho nedovolí realizovať," zdôraznil Gašparík.

Nová hlavná tribúna štadióna v Trenčíne Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Interiér novootvorenej hlavnej tribúny...
Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Michal Gašparík #Peter Ďuriš