Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďuriš potvrdil formu a rozhodol šláger v Dunajskej Strede. Slovan nezaváhal, kríza Košíc pokračuje

Futbalisti DAC Dunajská Streda prehrali v 9. kole Niké ligy so Spartakom Trnava 0:1.

01.10.2023 20:03 , aktualizované: 20:36
SR futbal NL 9. kolo Dunajská Streda Trnava TTX Foto: ,
Tréner Dunajskej Stredy Adrián Guľa (vľavo) so svojím náprotivkom z lavičky Trnavy Michalom Gašparíkom.
debata

O jediný gól sa v krajskom derby postaral Michal Ďuriš, ktorý skóroval v treťom zápase za sebou.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FC Spartak Trnava 0:1 (0:0)
Gól: 52. M. Ďuriš, ŽK: Kaša, Dimun, Goure – Šulek, Zeljković. Rozhodovali: Ziemba – Bednár, Štofik, 7646 divákov
FC DAC: Popović – Pinto, Kaša, Csinger, Andzouana (80. Brunetti)– Káčer (80.Herc), Dimun, Čermák (16. Ramadan)–Trusa (80. Barišić), Goure, Gavrić (86. Niarchos)
Trnava: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša – Zeljković – Šulek, Bernát (81. Procházka), Mikovič–Ofori Ú88. Ristovski, M. Ďuriš (76. Paur), Daniel (76. Azango)

Adrian Guľa, tréner DAC Dunajská Streda: „Nešťastná prehra doma, po solídnom prvom polčase. Nepremenili sme dve zaujímavé možnosti. V druhom polčase nás už vystrašil neuznaný gól. Potom keď súper otvoril skóre, nedali sme pozor pri centri. Hostia to potom dobre zavreli, mali aj rýchle kontry. V takomto zápase s kvalitným súperom je dôležité, aby ste otvorili skóre a to sa nám nepodarilo.“

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Videli sme výborný prvý polčas, v ktorom bolo cítiť, že obidve mužstvá chceli hrať na víťazstvo. Druhý polčas sme boli jednoznačne lepší, hlavne od neuznaného gólu, čo nás nakoplo. Jediné mínus, že sme mali dať druhý a tretí gól, lebo zápas bol ešte otvorený.

Ale je ešte krajšíe vyhrať u súpera o gól. Dnes ma futbal bavil, chalani boli výborní, takticky to zvládli. Mali sme zaujímavú prechodovú fázu, dostávali sme do otvorených priestoroch, ktorá nechala Dunajská Streda. Hráči dnes odviedli nadštandardný výkon, a preto si odnášame tri body.

Ivan Hašek Čítajte rozhovor Česká legenda by Slovan brala. Čakal som, ako sa rozhodne Vlado Weiss, tvrdí

Slovan nedal šancu ViOn-u

Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali na pôde Zlatých Moraviec 3:0. V tabuľke im tak patrí štvrté miesto s jednobodovou stratou na tretiu Žilinu, ktorá odohrala o zápas viac.

Zlaté Moravce sú na predposlednom jedenástom mieste s rovnakým počtom bodov ako posledné Michalovce, ktoré odohrali o jeden duel menej.

FUTBAL: Nová hlavná tribúna na štadióne v Trenčíne Čítajte aj Štadión v Trenčíne má nové srdce. Fotoreportérov pred premiérou pustili aj do útrob hlavnej tribúny, takto to v nich vyzerá

Skóre nedeľňajšieho stretnutia otvoril hneď v druhej minúte Jaromír Zmhral, ďalší gól zo šatne pridal Marko Tolič, ktorý v 75. minúte upravil aj na konečných 3:0.

Tréner domácich Vladimír Cifranič reagoval trojitým striedaním, no hostia si náskok udržali a zaznamenali piaty triumf v sezóne. Ich súper je zatiaľ bez víťazstva.

FC ViOn Zlaté Moravce – ŠK Slovan Bratislava 0:3 (0:1)
Góly: 47. a 75. Tolič, 2. Zmrhal. ŽK: Balaj (ViOn). Rozhodoval: Glova, diváci: 3853
Zlaté Moravce: Slávik – Čonka (63. Tumma), Čerepkai (76. Švec), Nsumoh (76. Mijič), Duga – Moško, Mondek, Suľa (76. Weir), Nagy (57. Majdan), Balaj – Gono
Slovan: Trnovský – Zmrhal, Križan, Kaľia, Pauschek – Kankava (79. Marcelli), Vojtko (60. Weiss), Lichý, Tolič (79. Abubakari), Sharani (69. Kucka) – Strelec (60. Barseghjan)

Vladimír Cifranič, tréner FC ViOn: " Súhlasím s trénerom hostí s hodnotením stretnutia. Začali sme zle, hneď v úvode sme inkasovali a to isté sa nám stalo aj po zmene strán. Hráčom nemáme čo vyčítať, nemôžeme im uprieť snahu potrebujeme sa chytiť, potrebujeme každý bod. Verím , že v ďaľších zápasoch to bude lepšie. Po druhom inkasovanom góle sme hrali už na riziko, vytvorili sme si šancu na kontaktný gól. bohužiaľ trafili sme iba brvno. Po nevydarenom transfere so Šemrincom riešime brankára , keď sa to nepodarí bude chytať v prípade potreby Richter. Vieme, že teraz prídu pre nás tie kľúčové stretnutia. Chceme vyhrávať musíme ísť od zápasu k zápasu. "

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: " Chceli sme dnešný zápas vyhrať, s tým je spokojnosť. Výborne sme začali, potom sme to trochu vypustili. Domáci mali nejaké pološance, ktoré sme vyriešili. Druhý polčas sme už ovládli Budem držať ViOnu palce, hrali futbal a to nám vyhovovalo, hralo sa nám ľahšie .Sme radi , že sme zvládli sériu zápasom pretože proti Slovanu má každý motiváciu navyše. Potrebujem, aby sa strelecky chytili Malik aj Sharani. Už sa tešíme na štvrtok do Ľubľany.

Nová hlavná tribúna štadióna v Trenčíne Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Interiér novootvorenej hlavnej tribúny...

Košice prehrali aj v Podbrezovej

Futbalisti Podbrezovej vyhrali nad Košicami 5:3. V tabuľke im tak patrí druhé miesto s jednobodovým náskokom pred Žilinou. Nováčik z Košíc je desiaty a zaznamenal štvrtú prehru za sebou.

Skóre zápasu otvorili hostia, no do prestávky prehrávali o gól a tréner Anton Šoltis siahol k trojitému striedaniu. Domáci prehrávali ešte päť minút pred koncom riadneho hracieho času s nováčikom o gól, no podaril sa im dokonalý obrat.

Po premenenej penalte Jozefa Špyrku vsietil víťazný gól ďalší striedajúci hráč Lekan Okunola a triumf zavŕšil presným zásahom Mark Assinor.

FK Železiarne Podbrezová – FC Košice 5:3 (2:1)
Góly: 27. a 36. Blahút, 85. Špyrka (z 11 m), 87. Okunola, 90.+1. Assinor – 13. Lačný, 54. Faško, 64. Gallovič. ŽK: Qose, Liener, Mizerák (všetci Kočice) Rozhodovali: Ruc – Ferenc, Roszbeck
Podbrezová: Ludha – Oravec, Bakaľa (68. Špyrka), Grešák – Kováčik, Bajo (76. Ďatko), Paraj, Blahút (76. Okunola) – Galčík (68. Sanusi), Kabongo (68. Kuzma), Assinor
Košice: Putnocký – Jakubko (46. Jonec), Greššák, Šindelář – Fabiš, Golikov, Qose (46. Gallovič), Mizerák – Faško, Lačný (74. Sagna), Anane (46. Liener )

Načítavajú sa športové výsledky...
Hospodárenie klubov našej futbalovej ligy Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete dvanásť klubov najvyššej...
debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Michal Ďuriš #DAC Dunajská Streda