Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šialené rozhodnutia, čertil sa Klopp. Liverpoolu v šlágri neuznali regulárny gól

Futbalisti Tottenhamu Hotspur sú v anglickej Premier League aj po siedmom kole bez prehry. V sobotu si pripísali cenný triumf nad FC Liverpool (2:1), no prispela k nemu aj závažná chyba rozhodcov.

01.10.2023 12:35
Jürgen Klopp Foto: ,
Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp po prehre s Tottenhamom.
debata

Tí v 34. minúte za bezgólového stavu neuznali Liverpoolu regulárny gól z kopačky Luisa Diaza a výrazne tak zasiahli do vývoja duelu. Riadiaci orgán rozhodcov v Anglicku (PGMOL) po stretnutí priznal zlyhanie ľudského faktora.

V inkriminovanom momente asistent rozhodcu po presnej strele Diaza nesprávne signalizoval ofsajd a jeho verdikt mal napraviť VAR. To sa však nestalo a hlavný arbiter Simon Hooper nariadil pokračovať v hre.

V televíznom prenose navyše chýbali modrá a červená čiara, ktoré situáciu zvyčajne vyhodnocujú.

Erling Haaland Čítajte aj Liverpool dohrával v deviatich, ťahák kola rozuzlil vlastenec. City prvýkrát v sezóne padli, United doma nezískali ani bod

„Išlo o jasnú chybu a po nej mala prísť intervencia zo strany VAR. Ten však nezasiahol,“ uviedli predstavitelia PGMOL s tým, že komisia vykoná dodatočné podrobné preskúmanie celej situácie.

„Body za to nedostaneme, takže nám to nepomôže. Nikto neočakáva stopercentne správne rozhodnutia na ihrisku, ale všetci sme si mysleli, že keď príde VAR, môže to uľahčiť situáciu,“ hneval sa tréner „The Reds“ Jürgen Klopp.

„Boli to šialené rozhodnutia a naša prehra prišla po veľmi nespravodlivých verdiktoch.“

Ešte pred gólom Diaza sa udial ďalší z kľúčových okamihov stretnutia. Červenú kartu videl po tvrdom zákroku hosťujúci stredopoliar Curtis Jones. Po desiatich minútach v početnej výhode poslal Spurs do vedenia kapitán Son Heung-min, ktorý sa presadil po spätnej prihrávke od Richarlisona.

FUTBAL-NL: AS Trenčín - MFK Dukla Banská Bystrica Čítajte aj Nové srdce štadióna už bije. Zatiaľ nevieme, kam až siaha náš potenciál, znie z Trenčína

Tesne pred polčasovou prestávkou ešte dokázal vyrovnať na 1:1 holandský útočník Cody Gakpo. V druhom dejstve sa stupňoval tlak Tottenhamu, ktorý jasne dominoval aj v držaní lopty (73:27).

Výrazne k tomu prispelo aj to, že hostia po dvoch žltých kartách pre Dioga Jotu v priebehu 120 sekúnd dohrávali od 69. minúty v deviatich. Liverpool dlho odolával, no cenný bod napokon nezískal.

V poslednej šiestej nadstavenej minúte poslal z pravej strany prudkú prihrávku na „päťku“ Dejan Kulusevski a Joel Matip nešikovne upratal loptu za chrbát vlastného brankára.

Tottenham sa od úvodu sezóny prezentuje atraktívnym futbalom, ktorý navyše „kohútom“ priniesol 17 z možných 21 bodov. Londýnčania na domácom ihrisku bodovali naplno vo všetkých troch dueloch.

Lionel Messi Čítajte aj Miami si skomplikovalo situáciu. Messi opäť nehral a hrozí mu absencia, akú ešte nezažil

Kormidelník Spurs Ange Postecouglou si napriek tomu uvedomuje, že jeho tím je na začiatku procesu:

„Sme ešte stále tím v ‚plienkach‘. No spôsob, akým sme zvíťazili, musel urobiť na všetkých dojem.“

Tottenham stráca na lídra tabuľky Manchester City už iba bod, pretože Citizens zaznamenali prvú ligovú prehru na pôde Wolverhamptonu (1:2).

Wolves zvíťazili aj napriek kurióznemu faktu, že na dva strelené góly im oficiálne stačila jediná strela do priestoru bránky. Postaral sa o ňu v 66. minúte kórejský útočník Hwang Hee-chan. Prvý presný zásah na 1:0 je v štatistikách evidovaný ako vlastný po odraze od stopéra Rubena Diasa.

„Gratulujem Wolves, bránili naozaj dobre. Nedokázali sme sa presadiť, ale bolo to náročné, pretože tam mali natlačených desať hráčov. Taký je futbal a súper vás môže zdolať, vo všeobecnosti sme však neboli v najlepšej forme a máme na viac,“ povedal kouč obhajcu titulu Pep Guardiola.

Krásne partnerky hviezdnych svetových futbalistov Fotogaléria - 61 fotiek Všetky fotky
Medzi najslávnejšie futbalové páry sme zaradili...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Tottenham Hotspur