Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nové srdce štadióna už bije. Zatiaľ nevieme, kam až siaha náš potenciál, znie z Trenčína

Štyri zápasy, plný počet bodov, jeden inkasovaný gól. Aj vďaka tejto domácej bilancii vedú futbalisti AS Trenčín tabuľku po polovici jesennej časti.

01.10.2023 12:16
FUTBAL-NL: AS Trenčín - MFK Dukla Banská Bystrica Foto: ,
Nová hlavná tribúna štadióna na Sihoti počas zápasu Trenčín - Banská Bystrica.
debata

Pozíciu na čele si upevnili tesnou výhrou nad Banskou Bystricou (1:0). Súpera nepustili do vážnejších šancí.

„Podali sme veľmi dobrý a zodpovedný výkon. Najviac ma teší, že tím každým zápasom rastie. Zatiaľ nevieme, kam až siaha náš potenciál,“ komentoval stretnutie srbský tréner Trenčanov Ilija Stolica.

FUTBAL-NL: AS Trenčín - MFK Dukla Banská Bystrica Čítajte aj Trenčín pokrstil novú hlavnú tribúnu skalpom Bystrice a upevnil si prvé miesto. Struhár v premiére bodoval

Výsledky tímu prispeli k tomu, že na štadióne Sihoť návštevy od prvého stretnutia s Michalovcami (1238) stúpajú v každom ďalšom stretnutí. Podpora by mala rásť, aj preto, že uplynulú sobotu slávnostne otvorili ďalšiu časť moderného štadióna.

V hľadisku bolo 3862 divákov, čo je síce najviac v tejto sezóne, ale štadión má aktuálne kapacitu takmer sedemtisíc miest a väčšina fanúšikov by sa zmestila na novú hlavnú tribúnu. Čakalo sa, že ich pri tejto špeciálnej príležitosti príde viac.

„Boli sme si vedomí, že to bol pre náš klub veľký deň. Otvárali sme novú tribúnu. Prialo nám šťastie a všetko dopadlo dobre. Dúfam, že sme divákov potešili výkonom i výsledkom,“ dodal Stolica.

FUTBAL: Nová hlavná tribúna na štadióne v Trenčíne Čítajte aj Štadión v Trenčíne má nové srdce. Fotoreportérov pred premiérou pustili aj do útrob hlavnej tribúny, takto to v nich vyzerá

Trenčiansky štadión otvorili v roku 1973, takže má presne 50 rokov. Prechádza kompletnou rekonštrukciou a kľúčovou úlohou bolo dokončenie Východnej (hlavnej) tribúny.

„Je to srdce štadióna,“ pripomínal generálny manažér AS Richard Rybníček. Predstavuje kompletné zázemie nového stánku.

„Až realita užívania nám ukáže aj chyby, ale budeme ich odstraňovať, sme na to pripravení. Postupnými krokmi sa budeme usilovať, aby všetko fungovalo na sto percent.“

Ivan Hašek Čítajte rozhovor Česká legenda by Slovan brala. Čakal som, ako sa rozhodne Vlado Weiss, tvrdí

Podľa trénera Stolicu je pre neho výzvou zažiť vypredaný domáci štadión, v tomto je jeho tím zatiaľ na polceste. Najbližšie ho čaká asi najťažšia skúška v doterajšom priebehu sezóny.

Predstaví sa na pôde obhajcu titulu. Trenčania velia ligovému pelotónu opäť po viac ako siedmich rokoch, ich výsledky sú nad očakávanie. Prvé miesto si zatiaľ udržia bez ohľadu na to, ako sa skončí o týždeň šláger na Tehelnom poli.

Nová hlavná tribúna štadióna v Trenčíne Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Interiér novootvorenej hlavnej tribúny...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Ilija Stolica