Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Železní muži v Česku: Len pár hráčov nechýbalo ani minútu. Medzi nimi je Slovák

Možno ich považovať za nenahraditeľných. V Českej najvyššej súťaži je len 14 hráčov, ktorý od začiatku sezóny nechýbali v zápasoch ani minútu. Medzi nimi je aj slovenský brankár.

28.09.2023 17:52
796482744 Foto:
Slovenský brankár Pavol Bajza je jasnou jednotkou českého klubu z Hradca Králové.
debata

Deväť kôl a odohratých kompletných 810 minút. Takouto porciou sa môže na začiatku novej sezóny pochváliť 32-ročný rodák zo Žiliny a odchovanec dubnického futbalu Pavol Bajza.

V priebehu jesennej časti vychytal gólman Hradca Králové dvakrát čisté konto, zaznamenal 23 úspešných zákrokov a trikrát získal cenu pre najlepšieho hráča zápasu.

Bajza zakotvil v Česku v roku 2020, keď ako voľný hráč podpísal zmluvu v Slovácku. Dokonale ho vystihuje slovíčko svetobežník. Za jedenásť rokov totiž vystriedal desať rôznych klubov.

Taliansko futbal Serie A 27. kolo Čítajte viac Lobotkov spoluhráč v Neapole zúri. Kvôli zosmiešňovaniu zvažuje právne kroky

Ako talentovaný mladík odišiel v roku 2012 s Dubnice do talianskej Parmy, následne bol hráčom Crotone, dánskeho Vejle či cyperského Olympiakosu Nikózia.

Po príchode do Slovácka plnil len úlohu brankárskej dvojky, pred dvoma rokmi pomáhal Karvinej ako hosťujúci hráč v boji so záchranou v najvyššej súťaži. Od leta 2022 je súčasťou kádra Hradca Králové. Zmluvu má do konca prebiehajúcej sezóny.

Vtedy a dnes. Najlepšie platení futbalisti 2003/04 Fotogaléria - 41 fotiek Všetky fotky
Pozrite sa, ako sa za 20 rokov zmenili...
debata chyba
Viac na túto tému: #Hradec Králové #česká futbalová liga