Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neymar predviedol Arabom svoje kúzla. Pozrite si top momenty jeho debutu za Al-Hilal

Brazílsky futbalista Neymar má za sebou veľkolepú premiéru v saudskej Pro League.

16.09.2023 11:36
Neymar Foto:
Neymar si prvý zápas v Saudskej Arábii očividne užíval.
debata

V piatkovom stretnutí prispel Al-Hilalu k presvedčivému víťazstvu 6:1 nad Al-Rijádom. Tridsaťjedenročný špílmacher sa dostal na ihrisko až v 64. minúte, keďže ešte v noci na stredu odohral v drese Brazílie kvalifikačný duel MS proti Peru (1:0). Počas svojej prítomnosti vypracoval štyri góly domácich. Pozrite si jeho najlepšie momenty zo zápasu:

Neymar prišiel na ihrisko za stavu 2:0, ktorý lídrovi saudskej ligy zabezpečil z penalty srbský útočník Aleksandar Mitrovič a obranca Yasir Al-Shahrani. Brazílsky reprezentant si svoju premiéru od prvej minúty na ihrisku užíval a divákom predviedol veľkolepú polhodinu.

Už po štyroch minútach bol strojcom tretieho gólu, keď jemným lobom za obranu našiel krajana Malcolma, ktorého síce fauloval brankár Martin Campana, no loptu dorazil do siete Nasser Al-Dawsari. V 83. minúte si pripísal štatisticky jedinú asistenciu, keď vysunul Malcolma a ten zvýšil na 4:0.

Cristiano Ronaldo a Ashley Cole. Čítajte viac Ani sekundu vám nedal dýchať. Ronaldo označil najťažšieho súpera, meno obrancu prekvapí

Brazílčan v závere vyrobil druhú penaltu pre Al-Hilal – lopta zasiahla po prebraní súperovu ruku. Neymar napriek piskotu publika, ktorý naznačoval, aby pokutový kop zahrával, pustil k exekúcii Salema Al-Dawsariho. Bývalý hráč Paríža Saint-Germain či FC Barcelona mal prsty aj v góle na 6:0, keď strelou natiahol Campanu, odrazenú loptu dostal do siete Al-Dawsari a pripísal si druhý gól.

Neymar potiahol počas uplynulého asociačného termínu aj Brazíliu v kvalifikácii na majstrovstvá sveta. V súbojoch s Bolíviou (5:1) a Peru (1:0) si do štatistík pripísal dva góly i asistencie a „seleçao“ s ním v zostave neprehralo v riadnom čase už vyše dva roky, celkovo až v 15 (11 súťažných) zápasoch.

Platy futbalistov Paríža St. Germain Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si ročné platy futbalistov Paríža St....
debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Saudi Pro League #Al-Hilal