Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Suslov sa dojemne rozlúčil, bol blízko k Slovanu. Záujem bol obojstranný, ale pri prestupe to nie je len o peniazoch, vraví agent

Nechýbalo veľa a nový krídelník Hellasu Verona Tomáš Suslov by sa stal novou posilou Slovana Bratislava.

02.09.2023 11:47
Tomáš Suslov Foto: ,
Tomáš Suslov v reprezentačnom drese.
debata (2)

Tvrdí to agent slovenského reprezentanta Michal Čierny, ktorý popísal náročné rokovania v závere letného prestupového obdobia.

"Áno, Tomáš bol blízko k tomu, aby tam skutočne šiel. Slovan urobil pre jeho angažovanie maximum, čo si vážime. Záujem bol veľký, obojstranne.

Slovan hrá v posledných rokoch pravidelne Európu a je to značka. Bol by na očiach, je v reprezentácii," povedal pre tvnoviny.sk":[https://tvnoviny.sk/…jem-rozhovor] Čierny.

Zotrvanie v Groningene aj napriek platnej zmluve nebolo v hre.

„Hoci tam platný kontrakt, našim jednoznačným cieľom od začiatku bolo, aby odišiel. Je príliš dobrý na to, aby hral druhú holandskú ligu.“

SR Bratislava šport futbal EL play off 1 Slovan Limassol Čítajte viac Na Tehelnom poli totálne sklamal, ide do top ligy. Slovan opúšťa nechcený obranca, belasí začnú v EKL doma

Čierny poodkryl aj rokovania s možnými záujemcami. Bolo ich mnoho, ale s konkrétnymi ponukami prišla iba pätica.

"O Tomáša sa dopytovalo veľmi veľa klubov, ale len pár bolo reálnych s konkrétnou ponukou. Ide o talianske Udinese, grécky PAOK Solún, turecký Samsunspor a Slovan Bratislava.

Hellas do toho vstúpil na poslednú chvíľu, takže sa to celé upieklo dosť rýchlo. Je to Serie A a je to fantastické nielen pre Tomáša, ale celý slovenský futbal.

Máme zástupcu v top päť lige Európy, kam je extrémne ťažké dostať sa," potešil sa Čierny.

Vladimír Weiss Čítajte viac Spartak postúpil vďaka šťastiu a rarite. Slovanu chýbalo trnavské srdce, potrebuje inventúru. Tréner Weiss? Pohráva sa s myšlienkou na odchod

Prvá ponuka od mužstva, v ktorom hráva aj ďalší slovenský reprezentant Ondrej Duda, prišla vo štvrtok. Podľa portálu transfermarkt.com zaplatí Hellas za Suslova milión eur.

"Rokovalo sa a v piatok sme absolvovali vstupné testy a doriešili administratívne záležitosti.
​ Či to bola najzaujímavejšie ponuka? Nie je to všetko len o peniazoch. Zohľadňuje sa viacero faktorov – kvalita súťaže, krajina, systém hry, tréner, káder.

Keď sme to zvážili komplexne, tak zvíťazila Verona," uzavrel Čierny.

K odchodu z Groningenu sa na vlastnom instagrame vyjadril aj samotný Suslov.

"Chcem sa všetkým poďakovať za krásnych päť rokov v tomto krásnom klube. Od prvej chvíle som sa cítil milovaný, na čo nikdy nezabudnem.

Prajem vám veľa šťastia, aby ste sa vrátili tam, kam patríte," napísal Suslov.

Súperi Slovana v skupine EKL Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Veľký favorit a traja výkonnostne podobné...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hellas verona #Tomáš Suslov