Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saudská Arábia? Bezpečnejšia ako Slovensko. Všetkých preplatia, veď hráči podpisujú zmluvy s vládou

Kariéru spojil najmä s Trenčínom. Keď mu kamarát Martin Ševela koncom roka 2022 navrhol, aby ukončil kariéru a stal sa jeho asistentom v saudskoarabskom Al Adalh FC, nezaváhal.

03.09.2023 05:39
Peter Čögley Foto:
Asistent trénera Peter Čögley (vpravo) spoločne s hlavným trénerom Martinom Ševelom počas pôsobenia v Al Adalh FC.
debata (1)

Peter Čögley neľutuje veľké dobrodružstvo na Blízkom východe. Hoci podmienky, v ktorých slovenské trénerské duo pracovalo, boli priam neľudské.

"Tréningy v Saudskej Arábii sa museli presúvať do večerných/nočných hodín, začínali sme okolo 21–22 večer.

Cez deň tam pečie 45 stupňov, nedá sa nič robiť, takže sme trénovali večer a ráno o druhej som prišiel na dom. Cez deň by sme to nedali ani my, tréneri, nie to ešte hráči.

Zápasy začínali aj o desiatej večer a hralo sa aj do polnoci. Nemohli sme hrať poobede. V Arábii máte úplne otočený režim.

Život tam začína v noci, takže sme chodili spávať o tretej ráno a zobúdzali sme sa na obed," priznal Čögley pre športky.sk.

Tomáš Suslov Čítajte viac Slovan môže na mladého Suslova zabudnúť. Slovenský enfant terrible ide do špičkovej ligy ku svojmu krajanovi

Niekdajší krajný obranca Spartaka Trnava, Bohemians Praha, Zlatých Moraviec či Skalice tvrdí, že porovnateľné podmienky na prípravu ako v Al Adalh FC má zo slovenských tímov iba Slovan Bratislava.

Tamojší hráči majú vynikajúce rýchlostné i vytrvalostné parametre. Zaostávajú však v taktickom vnímaní hry.

"My s Martinom (Ševelom) sme skôr také priateľské typy a snažili sme sa ich učiť veci v dobrom.

Na druhú stranu, aj oni sú veľmi dobrí ľudia. Ja som sa tam napríklad cítil viac bezpečne, ako u nás doma na Slovensku," doplnil Čögley.

Vladimír Weiss Čítajte viac Spartak postúpil vďaka šťastiu a rarite. Slovanu chýbalo trnavské srdce, potrebuje inventúru. Tréner Weiss? Pohráva sa s myšlienkou na odchod

Tridsaťpäťročný niekdajší mládežnícky slovenský reprezentant je presvedčený o tom, že sa zo saudskoarabskej ligy čoskoro stane top súťaž.

"Oni to všetko preplatia. Princ sa netají záujmom o MS vo futbale a tým, že tam chce priviesť najlepších futbalistov na svete a spraviť z toho najlepšiu ligu.

Mám informácie, že hráč, ktorý tam prichádza, tak nepodpisuje zmluvu s klubom, ale s celou vládou a ligou a potom mu dajú na výber, do ktorého klubu chce ísť hrať," uzavrel.

Súperi Slovana v skupine EKL Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Veľký favorit a traja výkonnostne podobné...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Čögley