Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol v hľadáčiku veľkoklubov. Hrdina Chorvátov prestúpil, no v top lige si nezahrá

Chorvátsky futbalový brankár Dominik Livakovič prestúpil z Dinama Záhreb do Fenerbahce Istanbul.

26.08.2023 13:21
Livakovič chytená penalta Montpellier Foto:
Dominik Livakovič zažiaril na decembrových MS v Katare.
debata (1)

Jeden z hrdinov chorvátskeho ťaženia za bronzovými medailami na MS v Katare s klubom, ktorý zaňho Dinamu Záhreb zaplatil 6,65 milióna eur, podpísal päťročný kontrakt.

Dvadsaťosemročný Livakovič prišiel do Dinama v roku 2015, s klubom vybojoval šesť ligových triumfov (2018–2023) a dvakrát získal Chorvátsky pohár (2018, 2021).

Trnava, Dnipro Čítajte viac Tréner by nemal byť oblečený ako bezdomovec. U nás vyčnieva Gašparík - je vzdelaný, elegantný, s dobrým vystupovaním a výsledkami na hranici schopností

V drese národného tímu odohral 45 zápasov a na vlaňajších MS v Katare sa s ním prebojoval do semifinále. Chorváti napokon získali tretie miesto po triumfe 2:1 nad Marokom.

„Priviedli sme špičkového brankára chorvátskej reprezentácie, ktorý má životopis hodný nášho Fenerbahce. Bol to prestup, na ktorom sme dlho pracovali. Nebolo to ľahké. Pred pár týždňami nám sľúbil, že ak bude môcť opustiť Záhreb, tak príde k nám. Svoje slovo dodržal, ďakujem mu,“ uviedol člen predstavenstva Selahattin Baki pre klubový web Fenerbahce.

SR futbal NL Michalovce Košice 5. kolo KEX Čítajte viac Východniarske derby pre FC Košice. Nováčika nasmeroval k prvému víťazstvu exútočník Slovana

Livakovič bol pritom v hľadáčiku mnohých popredných európskych klubov. Najčastejšie sa spomínal záujem Manchestru United a Bayernu Mníhov. Chorvátska jednotka si napokon v niektorej z top piatich európskych ligových súťaží nezahrá.

Platy futbalistov Paríža St. Germain Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si ročné platy futbalistov Paríža St....
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Livakovič