Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zákaz pre stomiliónovú posilu. Anglická hviezda Bayernu porušila bundesligové pravidlá

Iný kraj, iný mrav. Toto príslovie platí pre bežných ľudí, aj pre najväčšie futbalové hviezdy. Po prestupe z Tottenhamu do Bayernu sa o tom pri ligovom debute presvedčil aj kapitán anglickej reprezentácie Harry Kane.

22.08.2023 07:50
Harry Kane Foto:
Harry Kane musí v Nemecku zmeniť jeden zo svojich tradičných zvykov.
debata (2)

Útočník, ktorého bavorský veľkoklub kúpil za 100 miliónov eur, sa pri premiére v Bundeslige vo víťaznom súboji vo Wolfsburgu (4:0) prezentoval gólom a asisteniciou.

Najdrahšia posila v histórii Bayernu však hneď v prvom zápase porušila pravidlá Bundesligy. 30-ročný Kane totiž po každom góle bozkáva snubný prsteň na ľavej ruke, no po dlhých rokoch bude musieť svoju gólovú oslavu zmeniť.

Luis Rubiales Čítajte viac Škandál po finále MS. Šéf španielskeho futbalu na pódiu bozkával dievčatá, nie všetkým sa to páčilo. Príde o miesto?

Faktom je, že v anglickej Premier League môžu futbalisti nastupovať so šperkami na tele v prípade, že ich majú prelepené páskou. A keďže Kane odohral v najbohatšej súťaži sveta za 14 sezón vyše tristo zápasov a strelil 213 gólov, o pravidle v Bundeslige asi nevedel. V nej sa nosenie šperkov nedovoľuje.

„Podľa článku 4 pravidiel Bundesligy je nosenie šperkov – či už je to náhrdelník, náramok, náušnice alebo snubný prsteň – zakázané. To platí aj vtedy, ak sú šperky poryté páskou,“ vysvetlil Bildu bývalý bundesligový rozhodca Thorsten Kinhöfer.

Prsteň a jeho bozkávanie je neoddeliteľnou súčasťou Kaneových gólových osláv, ktorými vyjadruje svoju lásku k manželke Katie Goodlandovej. V nasledujúcich zápasoch sa tohto tradičného momentu v podaní Angličana už nedočkáme.

157774443 Čítajte viac Česi zúria na svojich rozhodcov. Jeden odpískal vymyslenú penaltu, druhý nepotrestal kopačku do hlavy

„Porušenie pravidla si mal všimnúť rozhodcovský tím, pretože pred začiatkom zápasu a pred každým striedaním sa kontrolujú zakázané predmety na telách hráčov,“ povedal Kinhöfer.

V prípade anglického kanoniera však rozhodcovia prsteň zjavne prehliadli. Dá sa predpokladať, že v ďalšom kole už Kanea s obrúčkou na prste neuvidíme. A hviezda Bayernu tak potrebuje novú oslavu gólu.

Porovnanie Slovana a Trnavy Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Spartak Trnava a Slovan Bratislava. Veční...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bundesliga #Bayern Mníchov #Harry Kane