Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bayern šiel bokom. Real predstavil náhradu za Courtoisa, hviezdny brankár neváhal ani sekundu

Španielsky futbalový brankár Kepa Arrizabalaga nemusel príliš dlho rozmýšľať, kým sa rozhodol kývnuť na ponuku funkcionárov Realu Madrid.

15.08.2023 18:31
7. Athletic Club Bilbao Foto: ,
Kepa Arrizabalaga.
debata

„Bolo to ľahké rozhodnutie,“ vravel 28-ročný gólman po utorňajšom oficiálnom predstavení. Nová posila „bieleho baletu“ má „zaplátať dieru“ po zranenom Belgičanovi Thibautovi Courtoisovi, ktorý bude pre zranenie kolena niekoľko mesiacov mimo hry.

Arrizabalaga prišiel do madridského mužstva na ročné hosťovanie bez možnosti opcie na trvalý prestup z anglického klubu FC Chelsea.

Moises Caicedo Čítajte aj Na ostrovoch padol prestupový rekord. Najdrahší hráč v histórii dal Liverpoolu košom

„Mal som aj iné ponuky do významných klubov, ale keď mi povedali o tejto možnosti, všetko sa zbehlo naozaj rýchlo.

Boli to intenzívne dni, ale keď som dostal ponuku z Realu Madrid, všetko bolo jasné,“ poznamenal odchovanec Athletica Bilbao, ktorý „v hodine dvanástej“ vycúval z hosťovania v nemeckom Bayerne Mníchov.

12. Xavi Čítajte aj Je to hanebné, robíme zo seba bláznov. Tréner Barcelony zúril po strate bodov a volá po zmene pravidiel. Čo ho nahnevalo?

Gólman španielskej reprezentácie sa v roku 2018 stal najdrahším brankárom sveta, londýnska Chelsea zaňho vtedy Bilbau zaplatila 80 miliónov eur.

Už v tom čase sa špekulovalo o jeho prestupe do Realu Madrid, ale nakoniec zamieril do Anglicka, kým Courtois opustil FC Chelsea a podpísal zmluvu s madridskými „Los Blancos“.

Real po minulotýždňovom zranení Courtoisa pôvodne preferoval Yassinea Bounoua z FC Sevilla, no madridských predstaviteľov odradila skutočnosť, že by o marockého gólmana na mesiac prišli počas januárového Afrického pohára národov.

Róbert Boženík Čítajte aj Slovenský kat majstra. Boženík zostrelil Benficu dvoma gólmi, pozrite si ich

„Stalo sa to, čo sa malo stať. Teraz som pripravený vydať zo seba 100 percent pre Real Madrid. Dnešok je jedným z najvýnimočnejších dní v mojej kariére. Som hrdý, že som súčasťou Realu Madrid,“ poznamenal Arrizabalaga.

Počas Courtoisovej neprítomnosti bude bojovať o miesto v základnej zostave s Ukrajincom Andrijom Luninom.

Talentovaní futbalisti, ktorí nesplnili očakávania Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Zranenia, problémy so životosprávou,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Kepa Arrizabalaga