Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na ostrovoch padol prestupový rekord. Najdrahší hráč v histórii dal Liverpoolu košom

Ekvádorský futbalový stredopoliar Moisés Caicedo sa stal v pondelok oficiálne novým hráčom londýnskeho FC Chelsea, ktorý zaň zaplatí konkurenčnému klubu FC Brighton & Hove Albion 115 miliónov libier (cca 133,5 milióna eur).

15.08.2023 10:26
Moises Caicedo Foto: ,
Moises Caicedo ešte v drese Brightonu počas zápasu s Chelsea, ktorú posilnil za rekordnú čiastku.
debata

Ide o najdrahší futbalový transfer na Britských ostrovoch v histórii. Dvadsaťjedenročný futbalista podpísal s „The Blues“ zmluvu na osem rokov.

Caicedo pôvodne smeroval do iného anglického klubu FC Liverpool, obe strany už údajne boli dohodnuté na zmluve a jeho príchod predčasne potvrdil aj hlavný tréner Jürgen Klopp.

Róbert Boženík Čítajte aj Slovenský kat majstra. Boženík zostrelil Benficu dvoma gólmi, pozrite si ich

Juhoameričan však uprednostnil ponuku od Chelsea, LFC ponúkal za hráča 110 miliónov libier (cca 127,6 milióna eur).

Defenzívny stredopoliar Caicedo odohral za Brighton od februára 2021 spolu 53 stretnutí s bilanciou dva presné zásahy a tri gólové prihrávky. V sobotňajšom prvom súboji sezóny 2023/2024 proti Lutonu (4:1) nebol na súpiske Brightonu.

Manchester, Wolverhampton Čítajte aj United v posledných sekundách nečelili penalte, tréner si vydýchol. Jeho náprotivok hromžil a šéf rozhodcov mu dal za pravdu

Jeho prvé európske pôsobisko bol belgický klub Beerschot V.A., vo vlasti hrával za Independiente del Valle. V drese seniorskej ekvádorskej reprezentácie nastúpil doposiaľ v 32 zápasoch a skóroval trikrát.

„Má jedinečné schopnosti na stredopoliara, sledovali sme ho dlhšie. Veríme, že bude mať veľký vplyv na tím v tejto sezóne aj v tých nasledujúcich,“ povedali o Caicedovi športoví riaditelia Chelsea Laurence Stewart a Paul Winstanley v spoločnom stanovisku.

Futbalista sa teší na pôsobenie na Stamford Bridge. „Nemusel som dvakrát premýšľať, keď mi z klubu zavolali. Vedel som, že tam chcem ísť. Splnil sa mi tým sen a nemôžem sa dočkať začiatku,“ uviedol Caicedo.

Načítavajú sa športové výsledky...
Talentovaní futbalisti, ktorí nesplnili očakávania Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Zranenia, problémy so životosprávou,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Brighton & Hove Albion #Moisés Caicedo