Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Amerika, zvykaj si! Messi sa oslobodil, dvoma gólmi zariadil postup Miami

Argentínsky futbalista Lionel Messi ukázal svoje kvality aj vo svojom prvom vystúpení v základnej zostave v drese Interu Miami.

26.07.2023 09:59
Lionel Messi Foto:
Nový dres, rovnaký Messi. Argentínčan sa teší z prvého gólu v tíme Inter Miami.
debata

Zaznamenal dva presné zásahy a pomohol svojmu tímu k víťazstvu 4:0 nad Atlantou United v súťaži Leagues Cup, v ktorej nastupujú účastníci MLS a najvyššej mexickej ligy.

Messi sa v 8. a 22. min postaral o prvé dva góly zápasu a klub z Floridy tak postúpil do vyraďovacej časti.

Lionel Messi Čítajte viac On nie je človek! Veľkolepý debut Lionela Messiho v USA. O víťazstve Interu Miami rozhodol výstavným kúskom v hodine dvanástej

Najužitočnejší hráč minuloročných majstrovstiev sveta v Katare nadviazal na svoj výkon z prvého stretnutia v drese nového zamestnávateľa, v ktorom rozhodol v úplnom závere gólom z priameho kopu o triumfe Interu nad mexickým tímom Cruz Azul.

Miami sa pritom nedarí v MLS, v ktorej nezvíťazilo v 11 stretnutiach za sebou.

"Messiho príchod dodal hráčom veľa sebavedomia. Cítia, že zodpovednosť berú na seba skvelí hráči a oni tak majú na ihrisku väčšiu slobodu. Messimu po triumfe na MS spadlo z ramien veľké bremeno.

Vidno to na ňom vo všetkom. V každodennom živote, keď dáva rozhovory i v jeho prístupe k stretnutiam.

Leo sa oslobodil a môžeme od neho očakávať viac takýchto vystúpení," povedal podľa AFP tréner Miami Gerardo Martino, pre ktorého mal zápas špecifickú príchuť.

Okrem FC Barcelona a argentínskej reprezentácie, kde viedol i jeho súčasných zverencov Messiho a Sergia Busquetsa, totiž trénoval i Atlantu a v roku 2017 ju priviedol k titulu. V MLS pritom pôsobila iba druhú sezónu.

Vyberú si dom snov? Messi a Antonela na obhliadke Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
 Lionel Messi sa snaží o to, aby sa jeho rodina...
debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Inter Miami