Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Amerika, zvykaj si! Messi sa oslobodil, dvoma gólmi zariadil postup Miami

Argentínsky futbalista Lionel Messi ukázal svoje kvality aj vo svojom prvom vystúpení v základnej zostave v drese Interu Miami.

26.07.2023 09:59
Lionel Messi Foto:
Nový dres, rovnaký Messi. Argentínčan sa teší z prvého gólu v tíme Inter Miami.
debata

Zaznamenal dva presné zásahy a pomohol svojmu tímu k víťazstvu 4:0 nad Atlantou United v súťaži Leagues Cup, v ktorej nastupujú účastníci MLS a najvyššej mexickej ligy.

Messi sa v 8. a 22. min postaral o prvé dva góly zápasu a klub z Floridy tak postúpil do vyraďovacej časti.

Lionel Messi Čítajte viac On nie je človek! Veľkolepý debut Lionela Messiho v USA. O víťazstve Interu Miami rozhodol výstavným kúskom v hodine dvanástej

Najužitočnejší hráč minuloročných majstrovstiev sveta v Katare nadviazal na svoj výkon z prvého stretnutia v drese nového zamestnávateľa, v ktorom rozhodol v úplnom závere gólom z priameho kopu o triumfe Interu nad mexickým tímom Cruz Azul.

Miami sa pritom nedarí v MLS, v ktorej nezvíťazilo v 11 stretnutiach za sebou.

"Messiho príchod dodal hráčom veľa sebavedomia. Cítia, že zodpovednosť berú na seba skvelí hráči a oni tak majú na ihrisku väčšiu slobodu. Messimu po triumfe na MS spadlo z ramien veľké bremeno.

Vidno to na ňom vo všetkom. V každodennom živote, keď dáva rozhovory i v jeho prístupe k stretnutiam.

Leo sa oslobodil a môžeme od neho očakávať viac takýchto vystúpení," povedal podľa AFP tréner Miami Gerardo Martino, pre ktorého mal zápas špecifickú príchuť.

Okrem FC Barcelona a argentínskej reprezentácie, kde viedol i jeho súčasných zverencov Messiho a Sergia Busquetsa, totiž trénoval i Atlantu a v roku 2017 ju priviedol k titulu. V MLS pritom pôsobila iba druhú sezónu.

Vyberú si dom snov? Messi a Antonela na obhliadke Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
 Lionel Messi sa snaží o to, aby sa jeho rodina...
debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Inter Miami