Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Haraslín? Česi našli paralelu s Robbenom. Slovenský hrdina Sparty sa na trénera neurazil

Slovenský futbalista Lukáš Haraslín rozhodol dvoma gólmi o triumfe obhajcu titulu Sparty Praha nad Sigmou Olomouc 2:0.

24.07.2023 11:50
Lukáš Haraslín Foto:
Lukáš Haraslín.
debata

Po zápase ho chválil nielen tréner Sparty Brian Priske, ale aj hosťujúci kouč Václav Jílek, ktorý v gólových situáciách hľadal paralelu s bývalým holandským krídelníkom Arjenom Robbenom.

Haraslín dvakrát prekonal krajana Matúša Macíka po takmer identických akciách. Loptu si v 16. aj 55. minúte prehodil na ľavú nohu a zakončil krížnou strelou.

Lukáš Haraslín Čítajte aj Famózny štart Haraslína do sezóny. Dvomi gólmi rozhodol o výhre Sparty Praha

"Videl som, že mi príliš nevychádza naviesť si loptu do stredu, tak som skúsil odlišný spôsob. To je moja úloha na ihrisku.

Pri druhom góle som mal pocit, že obranca čakal ďalšiu zmenu, preto skôr bránil opačnú stranu. Podarilo sa mi ho rozhodiť," citoval dvadsaťsedemročného Slováka portál idnes.cz.

Svoj pohľad na gólové situácie po zápase poskytol aj tréner Sigmy Václav Jílek:

„O Arjenovi Robbenovi tiež každý vedel, že robí kľučku do stredu, avšak vždy mu to vyšlo. Na Haraslína sme sa pripravovali, ale v takýchto situáciách rozhoduje perfektné načasovanie, čo sa mu dokonale podarilo.“

BaH Futbal EKL Play Off Zápas Prvý Čítajte aj V Bosne píšu o odplate a historickej šanci. Weiss upozorňuje na muža momentu

Slovenský krídelník bol v zápase blízko k zavŕšeniu premiérového hetriku v seniorskej kariére.

„Trochu som na to myslel. Škoda zakončenia, keď mi jeden z obrancov v poslednej chvíli vypichol loptu. Tréner so mnou mal nakoniec iné plány, urazený však nie som,“ povedal 29-násobný reprezentant, ktorého tréner Priske vystriedal v 64. minúte.

Košice Čítajte aj Kauza ovplyvňovania: Náš hráč zlyhal, súperom však žiadne peniaze nedal, reaguje šéf Košíc. Trest považuje za likvidačný

Kormidelník Sparty výkon Haraslína pochválil:

"Viem, že asi chcel hetrik, ale máme veľmi dobrú lavičku a využijeme ju. Odohral dobrý zápas a previedol obrovskú kvalitu.

Nielen pri útočných situáciách, ale aj v defenzíve, keď sa niekoľkokrát poctivo vrátil a nič nevypustil. Kondiční tréneri robia dobrú prácu, potom je to už iba na samotných hráčoch, aby to využili."

Najhodnotnejší futbalisti, čo prestúpili zadarmo Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
10. Leon Goretzka (zo Schalke do Bayernu...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #AC Sparta Praha #Lukáš Haraslín