Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Bosne píšu o odplate a historickej šanci. Weiss upozorňuje na muža momentu

Futbalisti Slovana Bratislava si v európskych súťažiach po roku opäť zmerajú sily s tímom Zrinjski Mostar.

24.07.2023 09:40
BaH Futbal EKL Play Off Zápas Prvý Foto: ,
Tigran Barseghjan zo Slovana padá v súboji s hráčom Mostaru Ivanom Jukičom.
debata

Vlani po dramatickom dvojzápase postúpili zverenci Vladimíra Weissa st. do skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy.

Na štadióne Gradski prehrali „belasí“ 0:1, no doma po triumfe 2:1 zvládli aj rozstrel z 11 m. S klubom z Bosny a Hercegoviny sa v 2. predkole LM stretli aj v roku 2009, súpera vyradili po výsledkoch 0:1 vonku a 4:0 doma.

čavrič slovan Čítajte aj Žiadne Rusko! Kmotrík prehovoril, o Čavričovej budúcnosti je rozhodnuté

Zrinjski je majster krajiny za uplynulé dve sezóny a tohtoročnú púť v Európe začal v 1. predkole LM s arménskym tímom Urartu Jerevan.

Na pôde súpera triumfoval 1:0, doma však po 90. minútach prehrával 1:2 a keďže v predĺžení sa presadili oba tímy, rozhodnúť musel rozstrel z 11 m. A v ňom si Zrinjski zabezpečil postup.

Slovenský majster sa do 2. predkola prebojoval po dvojzápase s luxemburským tímom Swift Hesperange, keď doma remizoval 1:1 a vonku zvíťazil 2:0.

Koláž Slovan Liga majstrov 3. predkolo Čítajte aj Federálne derby so Spartou, či šanca oplatiť sa za krivdu UEFA. Na Slovan čakajú v Lige majstrov silní protivníci

Bosnianske médiá po triumfe Slovana v Luxembursku napísali, že Zrinjski sa môže pripravovať na odplatu.

"Budú nám chcieť vrátiť prehru z vlaňajška. Majú v kádri asi šesť hráčov z uplynulej sezóny, vrátane kapitána Bibliju, ktorý je muž momentu.

Bude to vyrovnané tam, aj u nás doma, bude to o emócii. Musíme v prvom zápas uhrať dobrý výsledok a potom verím, že to doma pred vypredaným štadiónom zvládneme," povedal Weiss.

SR Švajčiarsko futbal EKL osemfinále Odveta BAX Čítajte aj Slovan rozviazal zmluvu s brankárom Chovanom. Už má nový klub

Tím, ktorý vypadne v druhom predkole LM, bude pokračovať v treťom predkole Európskej ligy.

Web sportsport.ba už v sobotu ráno informoval o vypredanom štadióne. Klub už 40 minút po spustení predaja oznámil, že lístky nie sú. Stánok Bijeli Brijeg má kapacitu 9000 miest.

Stránka tiež pripomína, že Zrinjski má šancu, aká sa krajine ešte nenaskytla. „Zrinjski má historickú šancu zahrať si skupinovú fázu súťaže pod hlavičkou UEFA. Ak prejde cez Slovan, zabezpečí si Konferenčnú ligu, no ak by to nevyšlo, čakajú ho ešte dva zápasy.“

Srdjan Plavšič Čítajte aj Hral za Crvenu Zvezdu a obe pražské S. Slovan poškuľuje po Atómovom mravcovi, no nie je sám

V prvom zápase v Mostare nemôže Slovan počítať so službami Juraja Kucku, ktorý dostal v domácom súboji so Swiftom červenú kartu za pohryznutie súpera.

Od disciplinárky dostal dvojzápasový dištanc, jeden duel si už odpykal neúčasťou v odvete 1. predkola. Nastúpiť tak môže v domácej odvete proti Mostaru.

Stretnutie na štadióne Gradski budú viesť arbitri z Belgicka, ako hlavný Bram Van Driessche.

1. zápas 2. predkola LM:

utorok 25. júla
21.00 HŠK Zrinjski Mostar – ŠK Slovan Bratislava
/Gradski Stadium Mostar, rozhodujú: Van Driessche – Vanyzere, Hillaert (všetci Bel.)/

Možní súperi Slovana v 3. predkole LM Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Federálne derby na Letnej? Možnosť odplaty...
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Zrinjski Mostar