Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maďari vyplakávali za vyhodeným trénerom Ferencvárosu. Kopnutie do Slovana nemohlo chýbať

Krk mu zlomilo zahanbujúce vyradenie už v 1. predkole Ligy majstrov, v ktorom jeho Ferencváros vypadol po domácej prehre 0:3 s KÍ Klaksvík z Faerských ostrovov. Ruský tréner Stanislav Čerčesov bol na lavičke Fradi od 20. decembra 2021.

23.07.2023 12:01
9 Fradi Foto: ,
Stanislav Čerčesov doplatil na hanebné vypadnutie Ferencvárosu v 1. predkole Ligy majstrov.
debata (23)

V rozsiahlej analýze sa dôvodom senzačného zlyhania Ferencvárosu venuje sportal.hu. V skratke: Kvôli predaju a zraneniam kľúčových futbalistov forma maďarského šampióna kolísala už na začiatku tohto roka.

Kým v jesennej časti maďarskej ligy strelil Ferencváros 39 gólov, v jarnej to bolo len 23. Navyše posledné tri majstrovské zápasy minulého ročníka prehral.

čavrič slovan Čítajte viac Žiadne Rusko! Kmotrík prehovoril, o Čavričovej budúcnosti je rozhodnuté

No v analýze sa maďarský web vrátil aj k najsvetlejším momentom počas pôsobenia Čerčesova na lavičke. Za najkrajšie obdobie označil leto 2022. „A počas neho pamätná víťazstvá a historické úspechy. Postup cez Slovan Bratislava a výhra 4:1 vonku zahojila rany, ktoré boleli 30 rokov,“ napísal sportal.hu.

Fanúšikovia Ferencvárosu práve odvetný zápas 3. predkola na Tehelnom poli zvolili za najlepší moment uplynulej sezóny. A to napriek tomu, že Fradi sa nevídane darilo aj v skupinovej fáze Európskej ligy.

Collage Maker-23-Jul-2023-09-38-AM-2128 Čítajte viac Scherera i Weissa vytiahli z postele. V nočnom Glasgowe hrali stolný futbal

V konkurencií slávnych klubov ako Monako, Trabzonspor a Crvena Zvezda Belehrad dokázal s desiatimi bodmi vyhrať skupinu H a po prvýkrát od roku 2004 si zahrať v jarnej časti európskych pohárových súťaží.

V osemfinále už nestačil na nemecký Bayer Leverkusen, s ktorým prehral dvakrát 0:2. Čerčesov dokázal obhájiť titul a fanúšikovia čakali minimálne rovnakú jazdu pohárovou Európou. Ale majster z Faerských ostrovoch zariadil osud Ferencvárosu aj trénera Čerčesova inak.

Takto sa zmenili futbalové hviezdy 80. a 90. rokov Fotogaléria - 73 fotiek Všetky fotky
Máme pre vás zlú správu - aj futbalové legendy...
23 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Ferencváros #Stanislav Čerčesov #Slovan Braislava