Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na MS sa postaral o škandál. Manchester United angažoval jedného z najlepších brankárov sveta

Anglický futbalový klub Manchester United vo štvrtok skompletizoval prestup brankára Andrého Onanu z talianskeho Interu Miláno za 51 miliónov eur.

21.07.2023 15:29
André Onana Foto: ,
André Onana.
debata

Kamerunčan tak na Old Trafforde opäť nadviaže na spoluprácu s holandským koučom Erikom ten Hagom, pod ktorého vedením získal v drese Ajaxu Amsterdam tri majstrovské trofeje v Eredivisie.

Onana podpísal zmluvu na päť rokov s možnosťou predĺženia spolupráce o ďalších dvanásť mesiacov. V prípade, že sa 27-ročnému gólmanovi bude v novom pôsobisku dariť, Milánčania by ešte mohli na rôznych bonusoch zinkasovať od United až štyri milióny eur.

David de Gea Čítajte aj V United končí stálica: Dosiahli sme veľa, odkedy ma sem priviedol môj drahý sir Alex Ferguson

„Prestúpiť do Manchestru United je pre mňa neuveriteľná česť. Celý život som tvrdo pracoval, aby som sa dočkal takejto chvíle, pričom na ceste som musel prekonať mnoho prekážok,“ povedal Onana.

Kamerunčan prišiel ako náhrada za Španiela Davida De Geu, ktorý nedávno odišiel z ManUnited po 12 rokoch.

Onana strávil v Interi iba jednu sezónu, no vyhral Taliansky pohár a národný superpohár. Pomohol klubu dostať sa do finále Ligy majstrov.

Rigobert Song a Andre Onana. Čítajte aj Vždy bude kolektív viac, ako jednotlivec. Škriniarov spoluhráč dohral

Z minuloročných majstrovstiev sveta v Katare ho poslali domov po spore s trénerom Rigobertom Songom. Neskôr oznámil, že ukončil kariéru v národnom tíme.

Ďalšou významnou zmenou v tíme „červených diablov“ je meno nového kapitána. Od tejto sezóny bude nosiť pásku na rukáve portugalský stredopoliar Bruno Fernandes.

Dosiaľ bol kapitánom anglický reprezentačný stopér Harry Maguire, no pred niekoľkými dňami ho tréner Ten Hag zbavil tejto funkcie. Fernandes od svojho príchodu do Manchestru v roku 2020 odohral za United 185 zápasov, v ktorých zaznamenal 64 gólov a 54 asistencií.

Jedenástka sezóny futbalových toplíg + lavička Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Marc-André ter Stegen (Nem./FC Barcelona).
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #André Onana