Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na prestup z Bayernu čakal dlho. Parížania privítali po Škriniarovi ďalšieho obrancu

Francúzsky futbalista Lucas Hernández je najnovším prírastkom v kádri úradujúceho majstra Ligue 1, s klubom Paríž Saint-Germain podpísal zmluvu na päť rokov.

09.07.2023 16:06
debata

Dvadsaťsedemročný obranca strávil ostatné štyri sezóny v tíme nemeckého šampióna Bayernu Mníchov, no v tomto kalendárnom roku ešte neodohral ani jeden súťažný zápas.

„Som naozaj nadšený. Dlho som čakal na prestup do PSG a teraz sa to konečne stalo. Je to pre mňa výnimočný deň a som veľmi šťastný, že som tu,“ vyhlásil Hernández, ktorý získal s Bavormi štyri tituly v I. bundeslige v jeden v Lige majstrov.

Milan Škriniar Paríž Čítajte aj Škriniar je Parížan! Francúzsky gigant predstavil obrancu. Aké boli prvé slová Slováka?

„Ďakujeme Lucasovi za štyri úspešné spoločné sezóny. Vždy odovzdal všetko, zapôsobil na nás bojovnosťou a vášňou. Želáme mu len to najlepšie v budúcnosti,“ povedal o Francúzovi výkonný riaditeľ Bayernu Jan-Christian Dreesen.

Lucas Hernández bol zdravý náhradník vo finále Ligy majstrov v roku 2020, keď sa ako hráč Bayernu Mníchov tešil z víťazstva 1:0 práve nad PSG.

Milan Škriniar Čítajte aj Po veľkom futbalovom prestupe nasledoval životný. Škriniar sa oženil, na svadbe nechýbali ani reprezentační spoluhráči

Na vlaňajších majstrovstvách sveta v Katare utpel zranenie kolena v zápase proti Austrálii a odvtedy sa nevrátil do súťažnej akcie.

Paríž Saint-Germain okrem Hernándeza získal počas tohto leta do svojho kádra aj slovenského obrancu Milana Škriniara, uruguajského stredopoliara Manuela Ugarteho z portugalského Sportingu Lisabon a španielskeho krídelníka či ofenzívneho stredopoliara Marca Asensia.

Parížania majú tiež nového trénera, je ním Španiel Luis Enrique.

Jedenástka sezóny futbalových toplíg + lavička Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Marc-André ter Stegen (Nem./FC Barcelona).
debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Lucas Hernandez