Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo spustil saudské šialenstvo. Koľko už Arabi minuli na svetové hviezdy?

V posledných týždňoch neuplynie azda ani deň bez toho, aby hviezdny hráč neoznamoval prestup do Saudskej Arábie, alebo by nebol futbalista s odchodom za lukratívnymi peniazmi.

06.07.2023 18:16
Cristiano Ronaldo Foto:
Cristiano Ronaldo spustil prestupom do Saudskej Arábie lavínu. Kedy sa zastaví?
debata

Prvý deň v roku 2023 sa začala nová éra vo futbale. Krok globálnej superhviezdy Cristiana Ronalda, ktorý podpísal zmluvu s Al-Nassrom, dostala Saudskú Arábia na futbalovú mapu.

A odchod Portugalčana bol len začiatok. Odvtedy lákajú bohatí šejkovia do púšte jednu hviezdu za druhou. A na peniazoch im nezáleží.

Milan Škriniar Paríž Čítajte viac Škriniar je Parížan! Francúzsky gigant predstavil obrancu. Aké boli prvé slová Slováka?

Ak spočítate prestupové sumy, platy vrátane bonusov, reklamné zmluvy a podiel na imidžových právach, saudskoarabské kluby minú v nasledujúcich troch rokoch na hráčov približne 1,7 miliardy eur. A to počítame len deväť tohtoročných posíl a jedného trénera.

Veľká časť zo spomínanej čiastky je rozdelená medzi azda najväčšie mená v Saudi Pro League – bývalých spoluhráčov z Realu Madrid, Cristiana Ronalda a Karima Benzemu.

Ronaldo má za dva a pol roka zarobiť takmer 600 miliónov eur, približne rovnakú sumu má dostať počas troch rokov aj Benzema.

Milan Borjan s manželkou Snežanou Borjanovou. Čítajte viac Emotívne video manželky novej jednotky Slovana: Dnes sme plakali, objímali sme sa

Legenda FC Liverpool a najnovšie tréner Al-Ettifaqu Steven Gerrard sa prakticky zo dňa na deň stal jedným z najlepšie platených lodivodov na svete. Ročne si zarobí vyše deväť miliónov eur.

V piatich prípadoch zaplatili kluby Saudi Pro League aj nemalé prestupové sumy. Lídrom v tomto smere je Portugalčan Ruben Neves, za ktorého dostal Wolverhampton Wanderers 55 miliónov eur.

Už v minulých rokoch bolo v saudskoarabskom futbale takmer neobmedzené množstvo peňazí. No príchod Ronalda spustil ozajstnú lavínu.

Švajčiarsko SR futbal EKL osemfinále Bazilej Slovan Čítajte viac V Slovane sa sťažoval na nízky plat. Bývalý kapitán belasých našiel šťastie v emirátoch

Obrovské investície sú poháňané Saudským verejným investičným fondom (PIF), ktorý podporuje kvarteto klubov najvyššej súťaže: Al-Nassr, Al-Hilal, Al Ittihad a Al-Ahli.

Zahraničné médiá pred pár týždňami spomínali v súvislosti so záujmom Saudov aj slovenského reprezentanta Stanislava Lobotku. Ale spomínajú sa aj také hviezdy ako Bernardo Silva, Sadio Mané či Marco Verrati.

Bude zaujímavé sledovať, kto v nasledujúcich týždňoch ešte uviazne v lukratívnej sieti ponúk zo Saudskej Arábie, ktorým sa len ťažko hovorí nie.

Ronaldo s krásnou Georginou na dovolenke Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Pozrite sa, ako si Ronaldovci užívajú more a...
debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Saudi Pro League #Al-Nassr #Al-Hilal