Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V KHL krvavé peniaze, vo futbale kariérny postup. Český tréner mieri do Dinama Moskva

Českého futbalového trénera Marcela Ličku, ktorý doteraz pôsobil v ruskom tíme z Orenburgu, čaká veľká výzva. Ako informuje iSport.cz stane sa trénerom slávneho Dianama Moskva. V "policajnom" klube by mal podpísať trojročnú zmluvu.

16.06.2023 16:01
Marcel Lička Foto:
Český tréner Marcel Lička si vybudoval v Rusku výborné meno.
debata (2)

Jej súčasťou má byť lukratívny príjem milión dolárov za sezónu. Kým v súvislosti s hokejistami pôsobiacimi v KHL používajú české médiá často výrazy ako krvavé peniaze či Putinova propaganda, nové pôsobisko Ličku vnímajú ako kariérny postup. Ani zmienka o zárobkoch od agresora či Putinovej propagande.

Každopádne Lička by mal podpísať zmluvu po návrate z dovolenky. Ako informuje iSport český tréner si kariéru v Rusku buduje pomaly, ale spoľahlivo. V Orenburgu pôsobil tri sezóny a hneď po tej prvej vytiahol klub z druhej ligy do najvyššej súťaže. V poslednej sezóne obsadil s tímom 7. miesto.

SR Futbal Repre Kvalifikácia ME2024 Dvojzápas BAX Čítajte viac Škriniar bol dlhšie mimo, nad zostavou proti Islandu visia otázniky. Calzonovi viacerí hráči zamotali hlavu

Významným plusom Ličku je okrem výsledkov aj klubová lojalita. Už vlani mal príležitosť odísť do omnoho bohatších klubov. No napriek tomu v zime predĺžil s Orenburgom zmluvu.

Budúci záujemcovia tak vedeli, že českého trénera budú musieť v prípade záujmu vykúpiť zo zmluvy. Orenburg by tak mal za jeho odchod inkasovať milión dolárov.

Cudzinec na lavičke Dinama Moskva nebude žiadnou novinkou, veď v posledných ročníkoch dával šancu prevažne odborníkom z cudziny. Nemec Sandro Schwarz Dinamo priviedol na tretie miesto, ale po začiatku vojny na Ukrajine sa zbalil a odišiel domov.

milan borjan Čítajte viac Taký plat možno nemá ani Kucka. Nový brankár Slovana zarába kráľovsky, Kmotrík ale zaplatí len polovicu

Pre vedenie klubu, ktorý je tesne spojený s ministerstvom vnútra, to bolo ponaučenie. Pri voľbe ďalšieho kouča sa tak prihliadalo na jeho pôvod a politické názory. Prišiel Slaviša Jokanovič zo Srbska, ale neuspel odborne. Bol odvolaný ešte pred koncom sezóny, ktorú dokončil asistent.

A čo Lička? Ten vo všetkých rozhovoroch podotýka, že v hlave má len futbal a o politiku sa nezaujíma. A obozretne sa vyhýba témam spojeným s vojnou na Ukrajine. A české médiá to v tomto prípade dokážu akceptovať.

Najlepšie futbalové kluby z krajín V4 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Okrem rebríčku zostaveného podľa päťročného...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dinamo Moskva #Orenburg #ruská Premier League #Marcel Lička