Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf Neapola prehovoril o nečakanom odchode trénera. Kto povedie Lobotku a spol.?

Hráči talianskeho futbalového šampióna SSC Neapol, v ktorom pôsobí i slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka, budú mať od budúcej sezóny 2023/2024 nového trénera.

30.05.2023 10:32
Luciano Spalletti Foto: ,
Tréner Neapola Luciano Spalletti oslavuje so zverencami zisk majstrovského titulu.
debata

Doterajší kouč Luciano Spalletti sa rozhodol odísť od mužstva „partenopei“ a v nasledujúcej sezóne nepovedie žiadny tím. Potvrdili sa tak niekoľko dní trvajúce špekulácie o odchode 64-ročného kouča z mesta pod Vezuvom.

„Potrebujem si dať ročnú pauzu. Som trochu unavený a chcem byť so svojou dcérou Matilde,“ povedal Spalletti. V aktuálnej sezóne 2022/2023 priviedol Neapolčanov k zisku majstrovskej trofeje v najvyššej talianskej súťaži Serie A.

Lobotka a Spalletti Čítajte aj Čo bude s Lobotkom? Záujem o Slováka neutícha a tréner, ktorý si ho vybral, končí

Mužstvo SSC sa dočkalo „scudetta“ po dlhých 33 rokoch. Predtým ho tento klub získal v sezónach 1986/1987 a 1989/1990 – ešte v hráčskych časoch legendárneho Argentínčana Diega Maradonu.

Prezident klubu Aurelio De Laurentiis v pondelok pre taliansku televíziu Rai povedal, že ho Spalletti požiadal o ročné neplatené voľno.

„Je to slobodný človek. Keď po 50 rokoch vo filmovom biznise za vami niekto príde a povie: ‚Dal som zo seba všetko, časť môjho života sa končí, stále mám s vami zmluvu, ale najradšej by som vzal ročné neplatené voľno‘, čo urobíte? Budete mu stáť v ceste?

V živote treba byť veľkorysý… Dal toho veľa a ja mu za to ďakujem. Teraz je len fér, že robí to, čo chce,“ poznamenal známy filmový magnát.

Video
Atmosféra v Neapole

Spalletti sa stal druhým trénerom v Taliansku za ostatné tri roky, ktorý sa rozlúčil s mužstvom po tom, ako triumfoval v Serie A.

V roku 2021 tak učinil Antonio Conte po tom, ako triumfoval v súťaži s Interom Miláno. „Niekedy opustíš niekoho, koho miluješ,“ okomentoval Spalletti.

774584912 Čítajte rozhovor Lobotka: V Španielsku bolo pokojnejšie. V Neapole idem do obchodu, keď je to vopred zorganizované

Nástupcom Spallettiho by podľa agentúry AP mohol byť niekdajší kouč FC Barcelona a španielskej reprezentácie Luis Enrique. Spomína sa taktiež meno bývalého kouča neapolského mužstva Rafaela Beníteza.

Okrem Spallettiho sa špekuluje, že z Neapola odíde športový riaditeľ Cristiano Giuntoli, ktorý by mohol zamieriť do konkurenčného Juventusu Turín.

Trhová hodnota Slovákov na MS do 20 rokov Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Koľko stoja Sebastián Kóša, ktorý hrával v...
debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Stanislav Lobotka #Luciano Spalletti